Putovanje filmskom i popularnom glazbom – koncert Simfonijskog orkestra mladih SO DO – El Sistema Istra i Zagreb

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.4.2019. 21:58:13
Putovanje filmskom i popularnom glazbom – koncert Simfonijskog orkestra mladih   SO DO – El Sistema Istra i Zagreb

Foto: Udruga SO DO

Udruga SO DO – El Sistema Hrvatska, uz podršku Centra za kulturu i informacije Maksimir, organizirala je besplatnu proljetnu radionicu na kojoj je okupila djecu i mlade iz Istre i ZagrebaU Centru za kulturu i informacije Maksimir, ovih je dana vrlo živo. Gotovo 80 djece i mladih iz SO DO centara Istra i Zagreb, okupili su se tijekom proljetnih praznika u veliki simfonijski orkestar kako bi zajedno muzicirali. Tema radionice je filmska i popularna glazba, a uvježbavaju se djela J. Williamsa, H. Shorea, E. Morriconea, Metallice, grupe Queen.


Voditelj radionice je dirigent i umjetnički voditelj SO DO centra Istra, Petar Matošević. U radionicu je uključeno i 10-tak volontera koji brinu o djeci, te djelatnici Centra za kulturu čiji su prostor na nekoliko dana okupirali. 


Radionica završava atraktivnim, besplatnim i javnim koncertom u Muzeju za umjetnost i obrt, u petak 26.04.2019. u 16 sati.

Udruga SO DO – El Sistema Hrvatska poziva sve Zagrepčane i goste grada, a osobito mlađu populaciju koja provodi vrijeme u Zagrebu tijekom proljetnih praznika, da ih dođu poslušati. Glazba nas povezuje! Glazba je komunikacija, most nade, najčudesniji dokaz da nismo sami i izgubljeni. Sve su to rekli neki pametni ljudi, a El Sistema potvrđuje i vjeruje da glazba mijenja svijet nabolje. Vezane vijesti
Ažurirano: 12.6.2020. 11:09:36

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account