Studenti ekonomije postali influenceri za udomljavanje pasa iz Dumovca

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.12.2019. 10:49:43
Studenti ekonomije postali influenceri za udomljavanje pasa iz Dumovca

Foto: Azil Dumovec

Jučerašnjom akcijom u Dumovcu zagrebački studenti uključili su se u kampanju #InfluencerZaPravuStvar.



Akciju je pokrenulo Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u suradnji s Debatnim klubom Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Zato je već prvi dan akcije u Dumovcu najviše bilo studenata s Ekonomskog fakulteta.


Oni putem društvenih mreža svoje vršnjake upoznaju s važnošću udomljavanja pasa, a cilj im je da se do kraja godine udomi 77 pasa iz Dumovca. Toliko ih je, naime, potrebno udomiti kako bi se nadmašio broj pasa udomljenih prošle godine.


„Vjerujem kako ćemo u tome uspjeti. Studenti imaju potpunu slobodu u kreiranju sadržaja koje će objavljivati na društvenim mrežama. Važno je da sadržajem potiču angažman svojih prijatelja te da to na kraju dovede do udomljavanja pasa iz Dumovca“, kazala je Sara Zrinski, studentica Ekonomskog fakulteta koja je kolege dovela u posjet Dumovcu.


U kampanju se mogu uključiti svi zainteresirani građani. Za sudjelovanje u akciji potrebno je doći između 10 i 14 sati bilo koje subote do kraja godine u Dumovec, snimiti video ili fotografiju sa psom iz Skloništa i objaviti to na društvenim mrežama uz oznaku #InfluencerZaPravuStvar.  

Među prvima u akciju se uključila Nika Ilčić, jedna od najpopularnijih hrvatskih influencerica.


Stvarajući sadržaje koje će objavljivati na društvenim mrežama, priznala je da će joj iz Dumovca biti teško otići bez bar jednog psa. Pritom je izrazila nadu da će njuškice koje je upoznala, čim prije pronaći novi dom.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.3.2024. 16:29:17

Create Account