Tjedan svemira u Tehničkom muzeju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.10.2017. 22:58:17
Tjedan svemira u Tehničkom muzeju

Foto: HRT

Svjetski Tjedan svemira obilježava se u Tehničkom muzeju "Nikola Tesla" s temom "Potraga za životom izvan zemlje". Stoga će se od srijede do petka, svakodnevno u 18 sati, u Planetariju muzeja održavati popularno-znanstvena predavanja.


Tjedan svemira u Tehničkom muzeju Nikola Tesla započinje na značajnu obljetnicu koju će obilježiti i prigodna predavanja u Planetariju muzeja. Navršava se 60 godina od ulaska čovječanstva u svemirsku eru lansiranjem prvog umjetnog Zemljinog satelita "Sputnik - 1". 


Voditelj Planetarija Zvonimir Drvar najavio je predavače koji će posjetitelje upoznati s dosadašnjim dostignućima u istraživanju svemira.


Dugogodišnji voditelj Planetarija, Ante Radonić, u srijedu i četvrtak imat će predavanja na temu "Svemirska era čovječanstva", a Zvonimir Drvar će u petak održati predavanje na kojemu će posjetitelje upoznati s nekim osnovnim podacima o svemiru, kako se može istraživati, koji su modeli kojima se pokušava objasniti njegovo funkcioniranje, kako je nastao, u kojem smjeru ide.


Do danas je izvedeno preko pet tisuća lansiranja različitih letjelica. Na neke od tih povijesnih misija osvrnut će se predavač Ante Radonić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.1.2019. 13:12:56

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account