U KB Dubrava od danas hitna samo za covid bolesnike

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.10.2020. 12:25:57
U KB Dubrava od danas hitna samo za covid bolesnike

Foto: wikipedia.org

Koordinator bolničkog liječenja covida-19 u KB Dubrava Ivica Lukšić izjavio je u četvrtak kako se u toj bolnici trenutno liječi 164 covid pozitivna pacijenta, te da će tijekom dana na prostor hitne službe biti prošireni kapaciteti za liječenje tih bolesnika na 270 kreveta.Covid odjel proširit će se na prostor hitne službe pa će ubuduće svi hitni pacijenti biti preusmjeravani u druge zagrebačke bolnice, rekao je Lukšić za N1. Kazao je i kako su na liječenju u toj bolnici trenutno srednje teški i teški bolesnici. 


"Hitna služba grada Zagreba i Zagrebačke županije je obaviještena o tome, oni će hitne bolesnika prema dogovoru i određenom rasporedu preusmjeravati  u druge kliničke bolnice, gdje će biti zbrinuti i nitko neće ostati bez hitne liječničke pomoći", rekao je Lukšić.


"U KB Dubravi je trenutno 164 bolesnika, a tijekom dana kapacitet će biti povećan na 270 kreveta. To bi trebalo biti dovoljno da osiguramo zbrinjavanje bolničkih bolesnika no važno je upozoriti da se svi zajedno kao društvo moramo uozbiljiti i držati preporučenih mjera kako bi se smanjio broj novozaraženih jer nastavi li se ovakav trend, ni ovih 270 kreveta neće biti ubrzo dostatno", rekao je Lukšić. 


Lukšić je rekao i kako zasad za zbrinjavanje bolesnika s koronavirusom neće biti korišteni šatori koje je Hrvatska vojska postavila ispred bolnice još za vrijeme prvog vala epidemije u proljeće.


Oni će se, kaže, puniti u krajnjoj nuždi ako bolnički kapacitete ne bi mogli više izdržati priljev bolesnika. 


Što se tiče ostalih pacijenta, u KB Dubrava će i dalje raditi dio polikliničke odnosno dijagnostičke djelatnosti te obavljati dio tzv. hladnih operativnih zahvata.  


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.12.2020. 11:42:03

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account