U tijeku je Zagreb Burger Festival

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 7.9.2020. 15:02:24
U tijeku je Zagreb Burger Festival

Foto: PR

Na Zagreb Burger Festivalu  na zagrebačkom Strossmayerovom trgu do 13. rujna  mogu se kušati neobični i klasični okusi mesnih delicija.



Fantastične burgere pripremaju chefovi Mate Janković, Ivan Pažanin, Mario Mihelj, Marko Palfi, Goran Nišević i Marin Medak. Cocktaile će mješati barmeni Marin Nekić na Jamnica Gemišt & Nachos trucku, koji uz gemište i pulled pork nachose priprema i smokana pileća krilca, Adriano Nejašmić iz Mangoste s tequila koktelima serviranim u grejpu te Gingle Bells s bogatom ponudom G3 Spirits ginova koji će se mješati s Thomas Henry tonicima. Staropramen  u suradnji s RougeMarinom u svom Food Trucku nudi i  Buhtla burger . Slatke strasti očekuju posjetitelje u kućici Le kolač Roberta Hromalića, koji je posebno za ovu prigodu uz kolače osmislio i dva nova sladoledna okusa. 


Održat će se i cooking show  Reshetka International, 8.9 od 18.30 h, gdje će Nikola Božić ugostiti mladu perspektivnu Cheficu iz Istre, Katarinu Vrenc. Ove je godine, zbog posebne situacije, organizator smanjio broj kućica  kako bi se posjetiteljima, sukladno epidemiološkim mjerama, osigurao razmak a MBM Iris je ukraso prostor brojnim biljkama i tako stvorio  zelenu oazu.   


Događanje je uz  DJ ritmove a djecu očekuju igraonice i radionice. Od 11. do 13.9. grafiter Krešo Golubić podučit će najmlađe ali i one malo starije kako se rade grafiti. Poseban gost festivala je Nicolas Quesnoit iz Plesnog centra Zagreb by Nicolas koji će 7.9. u 18 sati održati radionicu line dancea. 


: Reshetka International koji je već  na ovom Festivalu osvojio nekoliko nagrada za kreativne gourmet kombinacije predstavlja  prvi put burger od bifteka, Đurina, Frende odležan u dry ageru. Kascheta, još jedan od nagrađenih sudionika Burger festivala vodi se sloganom Više je Više pa stižu s XXL burgerom za ekipu i homemade umacima, a El Toro i Mario Mihelj bave se s Deep Cheese i Smoky Spicy varijantama te ističu suradnju s prvom hrvatskom Black Angus farmom braće Maturanec. Institut za burgere Mate Jankovića razvrstat će svoje burgere po ljutini, sa živopisnim nazivima iz filmova. Chefs Burger by Pažanin osmislio je Basic Garlic i Crispy kapulu, a Medak iz RougeMarina premijerno predstavlja Buhtla burger. Submarine je pripremio pravu gurmansku deliciju - burger s kavijarom, a Brewbites dovodi Spicy Senoritu s dimljenom mozzarellom i salsa fire umakom u crvenoj odorici (pecivu) jer ljuto je IN, a tu je i Leteće krme od crne slavonske svinje.


 Cheese & Wine Bar predstavlja se s burgerom od boškarina. Garden Kitchen by Marko Palfi stiže s Dekadentom, burgerom  od ribeye odreska iz suhog zrenja s ribljom varijantom - Asian Fusion Lososom i Veggie Deluxeom za ljubitelje bliskoistočnih falafelskih okusa. Nude se i hrskutavi prženi krumpirići raznih oblika u kućici French Fries by McCain. Kavu se služi na Coffee Trucku Nekić brothersa – Hug&Punch  a može se popiti  macchiato i cappuccino Domagoja Trusića. 


Dobru glazbu na Festivalu pripremio je na otvorenje  Ozren Kanceljak Kanca, koji će nastupiti  i na kraju Festivala . Nastupit će i DJ’evi ZOZO, Stanko Bondža, Mareković, William Collins, Pepi Jogarde iz Adriatic Coastinga, a jedna od večeri posvećena je glazbi Johnnya Casha. 


Posjetitelji će moći glasati za svoj omiljeni burger putem QR koda označenog na računu, a tri najbolja burgera proglasit će se 13.9 u 18 sati.


Festival će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Radno vrijeme je pon, uto, sri i čet od 12 do 23 h, petkom i subotom od 11 do 01 h, a nedjeljom od 11 do 23 h. Ulaz na festival je besplatan!


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.9.2020. 12:34:33

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account