Zagrebački Advent za sve građane Hrvatske

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 8.12.2020. 16:18:05
Zagrebački Advent  za sve  građane Hrvatske

Foto: TZG

Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ)  s tvrtkom Equinox Vision omogućila je građanima Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke i Pule uživanje u posebno kreiranim sadržajima Adventa Zagreb.



Radi se o autorskim ilustracijama Zorana Đukića s motivima zagrebačkih adventskih starogradskih prozora predstavljenih kroz izložbu na otvorenom pod nazivom „Virtualni božićni prozori“. Equinox ih je pretvorio u animirane i interaktivne trodimenzionalne AR (Augmented Reality) objekte koji se korisnicima iscrtavaju u proširenoj stvarnosti na ekranu njihovog pametnog telefona. 


Svi koji imaju pametne telefone mogu putem besplatne aplikacije Equinox XR vidjeti trodimenzionalne ilustracije prozora na samoj lokaciji. Tako, ih korisnici mogu vidjeti pomoću kamere mobitela na: riječkom Korzu, splitskim Prokurativama i Trgu Gaje Bulata, osječkoj Tvrđi i pulskim Zlatnim vratima, a u Zagrebu na 20-ak lokacija poput Trga bana Jelačića, Trga kralja Tomislava, jezera Jarun i Bundek, parka Maksimir i drugih (https://bit.ly/lokacijeadventazagreb2020). 


Dovoljno je instalirati aplikaciju i otići na neku od lokacija na koje su postavljeni adventski sadržaji. Svoj osobni doživljaj izložbe i interakcije s postavljenim AR objektima, korisnici aplikacije mogu podijeliti na društvenim mrežama.



Vezane vijesti
Ažurirano: 9.2.2023. 13:47:03

Create Account