Zagrebački Zoološki vrt poziva na obilježavanje Dana okoliša

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.6.2021. 15:19:20
Zagrebački Zoološki vrt poziva na obilježavanje Dana okoliša

Foto: ZOO Zagreb

Edukativni program u povodu Svjetskog dana okoliša u Zoološkom će se vrtu grada Zagreba održati u subotu 5. lipnja.


Tijekom programa u subotu, edukatori će posjetiteljima govoriti o važnosti zaštite okoliša i vrijednosti održivog razvoja.


Program će trajati od 11 do 17 sati, a posjetitelji će se na svaki puni sat kraj glavne blagajne moći uključiti u obilaske Vrta tijekom kojih će moći doznati na koji su način u nastambama životinjama primijenjene zelene tehnologije, te zašto je održivi razvoj postao neizostavan dio planova Zoološkog vrta grada Zagreba. Tijekom obilaska skupina će pod vodstvom edukatora zastati kraj cjeline Madagaskar, volijere za afričke ptice močvarice te nastambi pelikana, servala, lavova, deva i merkata.


Na Zebrinu trgu djecu očekuje igra spretnosti kroz koju će, savladavajući raznolike prepreke, učiti o pravilnom razvrstavanju otpada.  U blizini će biti izložene i različite vrste otpada s osnovnim informacijama o njihovim karakteristikama, vremenu raspada te reciklaži i mogućnosti ponovne uporabe. Pritom će se istaknuti težnja za smanjivanjem količine otpada i njegova negativnog učinka na prirodu. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.10.2021. 11:24:17

Jeste li se već cijepili protiv covida 19?

Da, prvi put
Da, drugi put
Cijepljen sam već više puta
Ja sam prirodno cijepljen/a
Nisam, ali ću uskoro
Ne želim se cijepiti
S društvom se svakim vikendom pošteno nacijepim
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account