Preporuka za blagdanski stol

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 24.12.2020. 11:17:56
Preporuka za blagdanski stol

Foto: Promo

Čaša pjenušca, vrhunskog  terana ili malvazije u blagdanskim danima unijet će miris Mediterana.



Ostati kod kuće u vrijeme blagdana može biti vrhunsko eno- gurmansko iskustvo.


Uz blagdansko pečenje, poput teletine ili svinjetine, pogotovo ako je ispod peke, može se odabrati  istarski Teran Amfora, koji se na tržištu prvi put pojavio 2018. i odmah zaintrigirao vinsku scenu.To je izbor iz vinarije Kabola smještene na sjeverozapadnom dijelu poluotoka između Buja i Momjana. 


Vino je duboke rubinske boje, bistro i gusto, na mirisu se najprije pojavljuje nota bobičastog voća s dominantnom borovnicom, potom vanilija i tamna čokolada, slijedi cedrovina i na kraju koža. Suho je, djelomično toplo i mekano, puno svježine i izbornih sortnih aroma,  uravnoteženo, na aftertasteu s notom suhe šljive.  


Ima potencijal za čuvanje i do 15 godina. Vino je mjesece  provelo na tropu pod zemljom u amforama, koje su na imanje Kabola stigle prije 17 godina iz daleke Gruzije.


I za kraj ove godine, ne zaboravite na stari dobri običaj nazdravljanja pjenušcem točno u ponoć kada se  ispraća stara i dočekuje  nova. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.12.2022. 11:12:58

Create Account