ZOO: Egzotični vikend predstavlja životinjski svijet Afrike

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.2.2021. 12:34:45
ZOO: Egzotični vikend   predstavlja životinjski svijet Afrike

Foto: ZOO Zagreb

Egzotični vikend u Zoološkom će vrtu grada Zagreba u subotu i nedjelju, 20. i 21. veljače, predstaviti životinjski svijet Afrike. Edukatori Vrta posjetitelje očekuju od 11 do 15 sati na Edukacijskom trgu.


Preparatima među kojima su lubanja bivola, slonov zub i nojevo jaje, edukatori će zainteresiranu djecu i njihove roditelje potaknuti na istraživanje faune koja je bez daha ostavila mnogobrojne slavne svjetske istraživače. Kako bi posjetitelji dobili što jasniju sliku o veličanstvenosti afričkih životinja, izbliza će moći vidjeti i neke preparirane životinje – afričkog lava, sejšelsku kornjaču i dik-dika.


U edukativnom kutku govorit će se o specifičnim predstavnicima afričke faune. Kontinent je to bogat biološkom raznolikošću u kojoj se posebno ističu krupni biljojedi i veliki grabežljivci.


Tijekom kišnog razdoblja afrička močvarna područja pretvaraju se u zelene oaze s tekućim rijekama i gustom vegetacijom. Najzamjetnije i najbrojnije životinje tada su ptice, pa je Afrika tada i zimsko utočište brojnih ptica selica iz naših krajeva.


U Zoološkom vrtu grada Zagreba mnoštvo je afričkih životinja. Tu se, među ostalima, mogu vidjeti afrička ljutica, banda merkata i simpatične zebre. Među nezaobilaznim mjestima u Vrtu mnogim su posjetiteljima Lavlja stijena Kidepo te Volijera s afričkim pticama močvaricama.


Zoološki vrt grada Zagreba svakodnevno je otvoren od 9 do 17, a ulaz u Vrt je moguć do 16 sati kada se zatvaraju blagajne.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.2.2021. 12:47:06

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account