Hrvatski animirani filmovi na festivalu u Švicarskoj

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.9.2017. 16:48:59
Hrvatski animirani filmovi na festivalu u Švicarskoj

Foto: Ilustracija

Pet hrvatskih filmova, od kojih se tri koprodukcije natječu za nagrade u međunarodnoj konkurenciji, sudjeluju na Međunarodnom festivalu animiranog filma Fantoche koji se održava u švicarskom Badenu od 5. do 10. rujna,


 U Međunarodnom natjecateljskom programu sudjeluju švicarsko-hrvatski "Aerodrom" Michaele Mülle, estonsko-kanadsko-hrvatski "Manivald" Chintis Lundgren i slovensko-hrvatska "Noćna ptica" Špele Čadež. 


 Film "Aerodrom" će biti prikazan i u Natjecateljskom programu švicarskih filmova, dok su u Natjecateljski program dječjih filmova uvršteni "Voće" Ivana Mirka Senjanovića i manjinska kanadsko-hrvatska koprodukcija "Ježeva kuća" Eve Cvijanović. 


 Međunarodni festival animiranog filma Fantoche promiče umjetnost animacije i sve oblike nezavisnog filmskog stvaralaštva, te je najveća takva švicarska kulturna manifestacija. 


 U svom ovogodišnjem, 15. izdanju donosi više od 300 kratkih filmova uz brojne premijere i popratne sadržaje. Ove su se godine na festival prijavila rekordna 2094 rada iz 102 zemlje. 


 Sve hrvatske filmove koji će se ondje prikazati podržao je Hrvatski audiovizualni centar.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.6.2021. 13:54:35

Create Account