Hrvatsko-slovenski film "Playing man" na festivalu u Marseilleu

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 12.6.2017. 12:45:53
Hrvatsko-slovenski film "Playing man" na festivalu u Marseilleu

Foto: Twitter

Hrvatsko-slovenski film "Playing man" Matjaža Ivanišina, esejistički dokumentarni film o mediteranskim muškarcima, premijerno će se prikazati u natjecateljskom programu 28. Međunarodnog filmskog festivala FIDMarseille, čije će se 28. izdanje održati od 11. do 17. srpnja.


Riječ je o esejističkom dokumentarcu strukturiranom kao dnevnik putovanja po jugu Europe, Sloveniji, Hrvatskoj, Italiji i Turskoj, u kojemu autor prati mlade i stare muškarce koji se tradicionalno sastaju kako bi igrali igre.

Premda je redatelj želio snimati odnose među igračima tijekom snimanja pao je u duboku kreativnu krizu i okrenuo kameru prema sebi, pa se film pretvara u razigranu posvetu apsurdnosti, napominje se u najavi Hrvatskog audiovizualni centar (HAVC), koji je sufinancirao film, uz Slovenski filmski centar i Viba film.

Producentica filma je Marina Gumzi (slovenska producentska kuća Nosorogi), uz koprodukciju Vanje Jambrović i Tibora Kesera iz Restarta (Hrvatska).

FIDMarseille jedan je od najznačajnijih festivala dokumentarnog filma u Europi, kojega svake godine posjeti oko 25 tisuća gledatelja.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:39:18

Create Account