Legendarna Mirjana Bohanec Vidović na druženju s građanima Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.10.2019. 23:31:16
Legendarna Mirjana Bohanec Vidović na druženju s građanima Sesveta

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U kino dvorani NS Sesveta odigrana je kino projekcija kultnog i vjerojatno najboljeg hrvatskog filma ikad Tko pjeva zlo ne misli, a gošća je bila glavna glumica Mirjana Bohanec Vidović.




Mnogi fanovi tog, po mnogima, najboljeg hrvatskog filma ikad,  ali i sesvetski gimnazijalci predvođeni svojim profesorom glazbenog Nikolom Jambrošićem, te još pokoji  školarac dobro su popunili dvoranu na kino predstavi koja je ovaj put imala i svoj prestižni dodatak. Nakon filmske projekcije, organizatorica događaja, voditeljica Centra za kulturu NS Sesvete Aida Vidović Krilanović, predstavila je glavnu glumicu i opernu pjevačicu Mirjanu Bohanec Vidović koju je uloga Ane Šafranek proslavila gotovo u cijelom svijetu, jer je film preveden i na engleski, te izazvao veliku pozornost filmske publike u mnogim zemljama.


"Krešo Golik da je režirao ovaj film u Hollywoodu sigurno bi dobio Oskara, ovako nije pobijedio niti na premijeri 1970. filmskog festivala Arena u Puli, bio je tek treći, a tada je pobijedila Sutjeska", pomalo cinićno je to izgovorila ugledna gošća iako sama nije takva, nego prava zagrebačka gospođa, no publika se složila s njom. Tadašnjeg pobjednika već dugo nitko ne gleda, a nakon gotovo 50 godina od premijere, Tko pjeva zlo ne misli i dalje se prikazuje i gleda s gotovo istim žarom uz mnogo smijeha kao i nekad.


Razgovor s Mirjanom Bohanec Vidović koja je otkrila da ju gluma i film ustvari uopće ne zanimaju, te da je tu ulogu dobila sasvim slučajno, jer Krešo Golik nije mogao naći glumicu koja bi dovoljno dobro pjevala u filmu, vodila je Sandra Maričić, urednica na HRT-u kojoj je uspjelo isprovocirati slavnu gošću ujedno i opernu pjevačicu da onako "na suho", bez glazbene pratnje otpjeva barem ulomak neke pjesme, pa su posjetitelji imali rijetku priliku u živo čuti poznatu starogradsku pjesmu korištenu u filmu, Hvala ti srce (Ja ljubim). 


Ljubiteljima filmske i glazbene umjetnosti tako je sinoćnja večer bila pravi praznik, a mnogi posjetitelji po završetku druženja s gošćom zaželjeli su i slikati se najslavnijom hrvatskom opernom pjevačicom među glumicama i obrnuto.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.10.2022. 14:27:02

Create Account