Na ovogodišnjoj 58. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece tri filma iz Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.7.2020. 10:38:22
Na ovogodišnjoj 58. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece tri filma iz Sesveta

Foto: Plakat

58. Revija hrvatskoga filmskog stvaralaštva bit će održana u Malom Lošinju od 1. do 4. listopada ove godine, a prikazat će se 86 radova mladih autora u 6 kategorija, među njima i tri filma iz Sesveta.

 


Revija filmskog stvaralaštva djece najveća je i najstarija dječja filmska manifestacija u Hrvatskoj, a zajednički je organiziraju Hrvatski filmski savez, OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj i Pučko otvoreno učilište Mali Lošinj.


Među 86 prijavljenih filmskih dječjih radova su i tri filma sa sesvetskog područja. Film Grimm Dobar Loš Lektira iz OŠ Vugrovec-Kašina - Kašina prijavljen je u slobodnom stilu.

Osnovna škola Sesvete Sesvete prijavila je svoj film Prijateljstvo ili strah od osvete u kategoriji igranih filmova.

Viceprvaci naziv je animiranog filma Centra za rad i promociju medijske kulture Lukas Sesvete, samostalne udruge koja djeluje u prostoru OŠ Luka.



Za program 58. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece prijavljeno je čak 245 filmova autora osnovnoškolskog uzrasta. U konkurenciju je odabrano 86 radova u 6 kategorija od kojih je 22 animiranih, 11 dokumentarnih i 19 igranih filmova. Ostale kategorije broje 13 radioničkih i 12 filmova u slobodnom stilu te 9 TV reportaža.  


Filmove su tijekom mjesec dana birale montažerka Marina Andree Škop, redateljica Dalija Dozet te Astrid Nox, medijska teoretičarka i praktičarka te profesorica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.10.2022. 10:37:47

Create Account