Mark Lanegan 6. studenog u Tvornici Kulture

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 29.6.2017. 13:50:03
Mark Lanegan 6. studenog u Tvornici Kulture

Foto: YouTube

Američki pjevač Mark Lanegan održat će koncert 6. studenog u Tvornici kulture, na kojem će predstaviti svoj novi album "Gargoyle", najavio je u četvrtak organizator koncerta agencija Žedno Uho.


Radi se o već petom gostovanju kultnog američkog rockera Hrvatskoj, prethodno je tri puta nastupio u Zagrebu - u Pauku, Studentskom centru i Laubi, te u Primoštenu na SuperUho Festivalu. Ovoga puta dolazi sa svojim Mark Lanegan Bandom kako bi predstavio novi album "Gargoyle" koji je, nakon što je izašao ovog proljeća, popraćen pohvalama kritičara kao još jedno uspjelo djelo majstora "gotičkog bluesa".

Karijeru je Lanegan započeo prije više od 30 godina u važnom i utjecajnom, ali podcijenjenom bendu Screaming Trees, da bi nakon raspada te grupe surađivao s Josh Hommeom i njegovim Queens of the Stone Age. Nakon uspjeha samostalnog albuma "Bubblegum" 2004. godine Langean se odlučuje u potpunosti posvetiti solo karijeri u kojoj tijekom godina surađuje s brojnim drugim glazbenicima poput Isobel Campbell, nekadašnjom pjevačicom škotskih Belle and Sebastian, te s Gregom Dullijem, pjevačem i gitaristom Afghan Whighsa i The Twilight Singersa.

Lista glazbenika kojima je mračno-šarmantni vokal Marka Lanegana gostovao na izdanjima podugačka je, a neki od njih su Moby, Earth, Bomb the Bass, Soulsavers, UNKLE, Mad Season, Slash, Duke Garwood, Melissa Auf der Maur i Martina Topley Bird.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.2.2024. 13:44:50

Create Account