MSU: Vatra zatvara ljetni program na krovu Muzeja

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 13.7.2017. 17:30:19
MSU: Vatra zatvara ljetni program na krovu Muzeja

Foto: FaH/ MSU /ds

Nakon Pankrta, Jonathana, Kandžije, Ramba Amadeusa i Detoura na krovu zagrebačkom Muzeja suvremene umjetnosti nastupit će i grupa Vatra, koja će svojim nastupom 15. srpnja zatvoriti ovogodišnje "Ljeto u MSU".


Program koji je u proteklih mjesec dana u MSU objedinio glazbenu, likovnu, filmsku i scensku umjetnost za kraj je ostavio Vatru, jednim od najboljih koncertnih sastava na domaćoj sceni.

Vatra je počela kao mala virovitička rock grupa, a zadnjih se godina hitovima sa sedam studijskih albuma i brojnim nastupima uživo probila na mainstream scenu, radio postaje i top liste.

"Prije nego što svi preselite na more, vidimo se u Zagrebu na zatvaranju festivala Ljeto u MSU, i to naravno, gdje drugdje nego na prekrasnom krovu s pogledom na grad", pozvali su publiku članovi Vatre.

Prije njihova koncerta riječka umjetnica Nika Rukavina izvest će performans "Bičevanje riječima", tijekom kojega će citirati diskriminirajuće i ponižavajuće izjave usmjerene ženama u našoj okolini, primajući pri tom, nakon svake izjave, udarac bičem po leđima od strane gostujućeg aktera u performansu.

Tijekom performansa publika poprima ulogu trećeg aktera koji pasivno promatra očiglednu nepravdu i nasilje koje se pred njim događa, stoji u najavi MSU-a.

Kao dio subotnjeg programa najavljena je i filmska projekcija u dvorani Gorgona iz ciklusa Best of Metropolis.

U 17 i 19.15 sati prikazat će se intrigantna francuska drama "Elle" Paula Verhoevena, nagrađena s dva Zlatna Globusa, u kojoj glavne uloge imaju Isabelle Huppert, Laurent Lafitte i Anne Consigny.


Uz koncert, performans i film, posjetitelji će u okviru kupljenje ulaznice moći razgledati i izložbe Ivane Franke "Strujanje percepcije (svemiri misli)" te Tommija Grönlunda i Petterija Nisunena "Siva zona".

U slučaju kiše koncerti će se održati na platou MSU-a, kod tobogana.


(Hina) 


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.2.2024. 13:44:50

Create Account