Zagrebački solisti večeras na Markovom trgu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.8.2020. 10:59:03
Zagrebački solisti večeras na Markovom trgu

Foto: Zagrebački solisti

Solisti sviraju Zagrebu uz obljetnicu Ive Robića i filma Tko pjeva zlo ne misli, ulaz slobodan, ali broj mjesta je ograničen.Zagrebački solisti treću godinu zaredom sviraju u dvorištu Doma Zagrebačkih solista, na Markovom trgu br. 9. Projekt Glazbeno dvorište realizira se u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, a donosi dva koncerta - jedan u kojem će se izvoditi najpoznatija djela posvećena Zagrebu te koncert na kojem će se svirati poznata filmska glazba.


Na koncertu Sviramo Zagrebu, 29.8. u 21 sat, slušat će se gudačke obrade poznatih pjesama posvećenih gradu Zagrebu. Koncertom će se, uz pjesme gradu i zagrebačke salonske pjesme, obilježiti i 20. obljetnica smrti Ive Robića, legendarnog Mister Morgena - koji je, baš kao i Zagrebački solisti, ime grada Zagreba proslavio diljem svijeta. 


Koncert Najpoznatije filmske melodije, 3.9. u 21 sat, obilježava 50. godišnjicu nastanka kultnog gornjogradskog filma Tko pjeva zlo ne misli. Uz poznate brojeve iz antologijskog djela hrvatske kinematografije, Zagrebački solisti izvest će i slavne filmske melodije u obradi za gudački ansambl.


U vrijeme održavanja Glazbenog dvorišta, a u okviru projekta Okolo, koji se također realizira u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, može se pogledati prostornu instalaciju promjenjivih dimenzija Ples kroz život autorice Ane Marie Maravić. 


Ulaz je slobodan, a zbog epidemioloških mjera i pridržavanja socijalne distance, ograničen broj ulaznica potrebno je rezervirati na mail: press.solisti@gmail.com .


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.7.2021. 15:13:40

Jeste li se već cijepili protiv covida 19?

Da, prvi put
Da, drugi put
Cijepljen sam već više puta
Ja sam prirodno cijepljen/a
Nisam, ali ću uskoro
Ne želim se cijepiti
S društvom se svakim vikendom pošteno nacijepim
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account