"Antičke varijacije" Paule Palikuče u Knjižnici Dubec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.8.2021. 11:44:09
"Antičke varijacije" Paule Palikuče u Knjižnici Dubec

Foto: Knjižnica Dubec

Mlada sesvetska umjetnica izlaže u Knjižnici Dubec, a njene radove možete pogledati svakodnevno u radno vrijeme knjižnice.



Paula Palikuča rođena je 26. listopada 1999. godine u Zagrebu. Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, a trenutno studira na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na nastavničkom odsjeku. Bavi se raznim područjima u umjetnosti te eksperimentira u medijima slikarstva, kiparstva i grafike. Kroz školovanje svoje radove izlagala je u Rijeci, Malom Lošinju te više puta u Zagrebu.


O izložbi:

"Izložba "Antičke varijacije" nastala je kao ciklus radova koji obuhvaća motive antičkih portretnih skulptura. Svaki portret smješten je u centar kompozicije, no vizualno se razlikuju. Cilj prikazivanja na ovaj način bio je eksperimentiranje raznim likovnim izražajnim sredstvima kao što je boja, ploha, prostor, volumen itd., a sve to korištenjem ponavljajuće teme i motiva - portreta. Portreti su mi oduvijek bili izvor inspiracije, a u ovom slučaju modeli nisu bili živi ljudi, već skulpture u kojima vidim posebnu ljepotu i na neki način su moja hiperfiksacija koju sam trebala prenijeti na papir u neodređenom prostoru i misterioznom atmosferom."

​Paula Palikuča


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.2.2024. 17:31:47

Create Account