Izložba "Odlučna" umjetnice Nine Đurđević

Autor: Tomislav Radić
Objavljeno: 30.3.2021. 18:05:21
Izložba "Odlučna" umjetnice Nine Đurđević

Foto: Juraj Vuglač

U zagrebačkoj Galeriji Kranjčar do 10.4.2021. može se pogledati multimedijalna izložba "Odlučna" umjetnice Nine Đurđević na  temu suicid.


Koristeći vlastito iskustvo unutar obitelji kao polazište, Nina Đurđević portretira osobe koje su pokušale suicid, nisu uspjele i danas su voljne otvoreno iznijeti vlastito iskustvo. Portretiranje je na  mjestu gdje je pokušaj suicida izveden čemu prethodi razgovor koji se snima audio tehnikom. Svaki je portret popraćen tekstom, autoričinim dojmom svakog susreta. Izuzev spomenutih portreta  izložena su i dva autoportreta koji su snimljeni na mjestu samoubojstva autoričina oca i brata. S obzirom na to da je pristup temi otvoren i pozitivan, pri čemu se ne potiče skrivanje osobnih intenzivnih iskustava autorice.


Izložbu čini devet portreta i 2 autoportreta velikog formata, jednako toliko popratnih tekstova, audio uradak te 300-tinjak fotografija manjeg formata koje su projicirane na zid. Kustosica izložbe je Iva Prosoli, a producentica Vanda Volić.Vezane vijesti
Ažurirano: 4.7.2020. 17:24:00

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account