Izložba Radionica kreativne art terapije VI otvorena je u Muzeju Prigorja (video i galerija)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.11.2020. 13:29:02
Izložba Radionica kreativne art terapije VI otvorena je u Muzeju Prigorja (video i galerija)

Foto: Irena Vidošević/Muzej Prigorja

Slike nastale na ovogodišnjoj kreativnoj Radionici art terapije VI izložene su u Muzeju Prigorja i mogu se razgledati svakim radnim danom.

 


Program ovogodišnjih Radionica kreativne art terapije VI zamišljen je kao niz kreativnih radionica u kojima su pod mentorstvom specijaliziranog art terapeuta i grupe profesora i likovnih pedagoga u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika i likovnih kritičara kreativno stvarali članovi lokalne zajednice, korisnici Centra za rehabilitaciju Zagreb i djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi Kuće sv. Franje Vugrovec.


Ovogodišnji ciklus od četiri radionice objedinjen je jedinstvenom infrared metodom, tj. novom tehnologijom slikanja, pod nemilom temom  - „Kako na nas utječu nametnuti pandemijski uvjeti i pravila“ i kako smo tome usprkos, pronašli načine da stvaramo i družimo se putem slike. 


Od kolovoza pa sve do sredine studenoga štićenici CRZ-a i mališani Caritasove kuće zajedno sa sedmero likovnih umjetnika, a pod mentorstvom art terapeutkinje CRZ-a Blanke Stančić Puhak i podukom infrared tehnologije, slikali su i risali „dvostruke slike“ i aktualne „corona“ motive. 


Oblik ovakvih edukativnih i terapijskih umjetničkih druženja prilika je za suradnju umjetnika i potrebitih skupina s lokalnom zajednicom, mogućnost da se takove osobe bolje prezentiraju i integriraju u zajednicu kroz poticanje suradnje i s raznim kulturnim institucijama, poput umjetničkih galerija i muzeja te kompatibilnih udruga i organizacija. Stoga i ove godine likovno terapijski projekt završava izložbom u Muzeju Prigorja u Sesvetama u kojem već niz godina nakon odrađenih radionica se slike izlažu pogledu javnosti.


Video: Irena Vidošević/Muzej Prigorja

Vezane vijesti
Ažurirano: 24.3.2024. 16:03:25

Create Account