Metamorfoza Marije Lopac u galeriji Oblok

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.4.2018. 10:06:23
Metamorfoza Marije Lopac u galeriji Oblok

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U galeriji Oblok sesvetske knjižnice sinoć je otvorena izložba grafičkih radova pod nazivom Metamorfoza, zagrebačke slikarice Marije Lopac.


Radi se o grafičkim djelima o kojima autorica kaže: "Drvorez i linorez kao "čiste" grafičke tehnike preobražujem u nova djela kombinacijom akrila, laka, olovke i flomastera. Stvarajući novi rad vremenskim odmakom od nastanka grafika primjenjujem trenutno raspoloženje i iskustvo, te stvaram ekspresivan prikaz datog trenutka. Grafike se mijenjaju, više nisu čista grafička tehnika, nego kombinirana tehnika odnosno slika". 


Izloženi radovi u galeriji Oblok nastali su za nedavnog Marijinog boravka u Kini tijekom kojeg je u jednom kampusu imala prigode raditi na najsuvremenijim grafičkim strojevima s najskupljim francuskim i talijanskim bojama (dok mi kupujemo jeftine kineske), te tamošnje prigode i raspoloženje pretočiti u nevjerojatne vizualne događaje. Dio slika nastao je i u Vijetnamu gdje je slikarica boravila prije Kine. 


Marija Lopac je prije desetak godina diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Ines Krasić. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Do sada je imala niz što samostalnih što skupnih izložbi, a bila je i voditeljica nekoliko hrvatskih i međunarodnih likovnih projekata i radionica.

Izložba ostaje otvorena do 28. travnja.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.2.2024. 17:31:47

Create Account