Otvorena izložba Apstrakna makrofotografija Mirjane Spajić Buturac

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.5.2021. 12:10:17
Otvorena izložba Apstrakna makrofotografija Mirjane Spajić Buturac

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Međunarodno priznata autorica Mirjana Spajić Buturac izložila je svoje radove makrofotografije u prostoru Zelenih i plavih Sesveta u Kelekovoj 2.




Prvu samostalnu izložbu fotografija Mirjane Spajić Buturac dovela je u Sesvete udruga ZIPS u čijim prostorima je izložba i postavljena i moći će se razgledati sve do početka rujna. 


Radi se o makrofotografijama na kojima su svi efekti su dobiveni igrom svjetla i ulja, a jedna od njih  zainteresirala je i međunarodnu javnost. Naime, jedan od mjehurića koje uglavnom prikazuje Mirjana završio je pred očima svijeta. "Mojem se sinu fotografija jednog od mjehurića učinila kao Saturn i upravo je ona odabrana među 10 fotografija na ovogodišnjem FIAP-u - Međunarodnoj federaciji umjetničke fotografije", govori autorica.



Na otvorenju je zahvalila Udruzi Zelene i plave Sesvete i tiskari Pozor koji su pokrovitelji ove izložbe. "Doista su bili vrlo susretljivi, ispunili su mi sve želje. Ove su fotografije printane su na foto papiru, kaširane i uokvirene i s tako kvalitetnim tiskom one izgledaju jednako dobro kao i na ekranu", kazala je Spajić Buturac, zahvalivši također članovima sesvetske udruge S-TEAM na pomoći u organizaciji. 


Otvorenje izložbe upotpunio je mladi gitarist Roko s izvedbom nekoliko vječnih svjetskih hitova.


 Mirjana Spajić Buturac diplomirala u Osijeku 2002. godine stekavši zvanje profesorice matematike i informatike. Nakon završenog fakulteta seli u Zagreb gdje je deset godina radila uglavnom u informatičkim tvrtkama. Iako od studentskih dana voli fotografiju, tek 2014. godine podiže o njoj svoje znanje na profesionalnu razinu, te pod mentorstvom profesora Šimunića stječe zvanje fotograf. Prvi puta javno je  izlagala na Izložbi koncertne rock fotografije 2013., u organizaciji Močvarnog laboratorija, nakon čega su uslijedile brojne grupne izložbe u Hrvatskoj i inozemstvu.

U Sesvetama joj je ovo prva samostalna izložba.

U video zapisu pogledajte obraćanje autorice posjetiteljima na otvorenju.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 25.11.2022. 14:35:25

Create Account