Otvorena izložba Sesvetski likovni umjetnici i gosti

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.12.2019. 9:40:27
Otvorena izložba Sesvetski likovni umjetnici i gosti

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U Muzeju Prigorja otvorena je tradicionalna izložba Sesvetski likovni umjetnici i gosti koja je i ove godine okupila veliki broj umjetnika.



Veliki broj likonvnih, ali i kiparskih radova krasi od sinoć izložbeni prostor Muzeja Prigorja gdje je sinoć otvorena tradicionalna dugogodišnja izložba kojom se okupljaju sesvetski umjetnici izlažući presjek njihovih radova tijekom godine na izmaku. 


Na otvorenju nazočne je umjetnike i ljubitelje umjetnosti pozdravila ravnateljica muzeja Morena Želle, a o izložbi i pojedinim autorima govorio je dugogodišnji kustos muzeja za likovnu tematiku, ak. slikar Tomislav Dilber.


"Uzme li se u obzir da se skupne izložbe Sesvetski likovni umjetnici i gosti održavaju od 1986. godine do danas u Muzeju Prigorja, ovogodišnja je izložba još jedan cjelovit uspjeh. Izložena su djela visoke artističke kvalitete i vrijednosti; poneki cijenjeni autori prisutni su s izuzetnim umjetničkim postignućima koja bi mogla ravnopravno stajati u najprestižnijim svjetskim galerijama. Lako ih je prepoznati jer su i međunarodno potvrđeni i nagrađivani. Tek pokoje izloženo djelo slabije je umjetničke kvalitete, no usprkos tome otvara nam pogled na autorov unutarnji svijet", uz ostalo je prigodom otvorenja rekao Dilber.


Sesvetski likovni umjetnici i gosti održava se od 1986. godine i neprekidno djeluju i rade do danas pa se može slobodno kazati da je to jedno od najdugovječnijih likovnih udruženja u Republici Hrvatskoj.


Otvarajući izložbu Tomislav Dilber posebno je apostrofirao umjetnike koji odskaču svojoim izričajem kao što su: Vinko Fišter, Branko Kelčec, Jure Kokeza,  Ozren Feller, Željko Zima, Boris Leiner, Mario Jurjević, Milivoj Šegan,  Željko Mucko, Slavko Androić, Marija Galić, Lucijan Kujundžić, David Kelčec, Sanela Đurinec Raič, Petar Koši, Hrvoje Marko Peruzović, Vesna Šantak, Nina Brkić, Valentina Marđetko, kao i neki drugi. Svi prisutni autori raznovrsni su po tematskom, stilskom i koncepcijskom obilježju, a u cjelini odišu kvalitetom svog umjetničkog izričaja. 


Izložba ostaje otvorena do 17. siječnja nadolazeće nam godine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.2.2024. 17:31:47

Create Account