Poznati i popularni na sinoćnjem otvorenju izložbe Majinih aktova

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.9.2021. 10:36:54
Poznati i popularni na sinoćnjem otvorenju izložbe Majinih aktova

Foto: Zelene i plave Sesvete i Neva Žganec/PIXSELL

Sinoćnjem otvorenju izložbe fotografija velikog formata naše mlade sugrađanke Maje Grbešić 'Crno-bijela serija aktova' u prostoru udruge Zelene i Plave Sesvete  nazočili su mnogi poznati među kojima Miroslav Ćiro Blažević,  Zlatko Dalić, glumac Enis Bešlagić i njegov kolega i model Goran Bogdan mnogi drugi.





Već dugo u Sesvetama nije održano tako glamurozno otvorenje izložbe, kao sinoć u prostorijama udruge Zelene i plave Sesvete, a koje se polako počinje profilirati kao svojevrsni alternativni sesvetski izložbeni prostor. Alternativni ne u smislu umjetnosti, nego prostora samog kao takvog, dakle izvaninstitucionalna galerija.


Mlada Sesvećanka, studentica Veleučilišta Vern u smjeru "Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje", iskoristila je upravo postojanje jednog ovakvog prostora da se po prvi puta javnosti obrati na tako upečatljiv način kao što je to bilo sinoć. 


Otvorenju su nazočila mnoga poznata lica hrvatskog javnog života kao primjerice Ćiro Blažević i Zlatko Dalić,  glumac Enis Bešlagić, ali i sam Majin model, popularni zagrebački glumac Goran Bogdan koji je uzburkao duhove pojavivši se na Majinim aktovima. 


Sama autorica, Maja Grbešić rođena je u Zagrebu, 30. studenog 1998. godine. Njezinom su neosporivom talentu svjedočili ponajprije otac i majka koji su ju savjetovali da ga razvija i primjenjuje u svakodnevnom životu i  odlučila ih je poslušati i, te upisati srednju školu  Primijenjene umjetnosti i dizajna. Njezin se završni rad i danas nalazi na jednom od zidova škole. Nakon mature, iako je već posjedovala brojna znanja o fotografiji, te je već tada nadilazila amaterske uratke, Maja je odlučila proširiti i usavršiti svoje znanje na Veleučilištu VERN na kojem razvija svoju sposobnost uočavanja onoga što oku "običnog" čovjeka ne privlači pozornost. Jedan od rezultata tog talenta i vještine je i ova izložba, koja prikazuje ljepotu ljudskog tijela na drugačiji, Majin način.


Video: Neva Žganec/PIXSELL

Vezane vijesti
Ažurirano: 16.10.2022. 10:32:46

Create Account