Reciklažni andante Sonje Reljanović otvoren sinoć u Galeriji Oblok

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.10.2020. 9:30:57
Reciklažni andante Sonje Reljanović otvoren sinoć u Galeriji Oblok

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Izložba radova Sonje Reljanović otvorena je u ponedjeljak navečer zbog epidemioloških razloga ispred galerije.
Voditeljica Galerije Oblok Anamarija Buturajac upriličila je otvorenje vrlo zanimljive izložbe ispred galerije na otvorenom prostoru, a u skladu s epidemiološkim preporukama, dok je u samom prostoru galerije moguć posjet najviše pet osoba s pravilno postavljenim maskama na lice, upisom podataka i dezinfekcijom. To do daljnjega moramo prihvatiti kao nešto uobičajeno. 


A ono što nije uobičajeno, jest "igranje" sa starim notama i njegovo pretvaranje u umjetnički rad. Sonja Reljanović već je ranije rekla i zapisano je to u katalogu izložbe, a ponovila je prilikom otvorenja kako je ustvari došlo do te igre s notama odakle i naziv izložbe Reciklažni andante, što je glazbena oznaka za umjereno brz tempo, između brzoga i polaganoga.


"Oduvijek volim papir. Pohađajući sesije umjetničke knjige umjetnice knjige Irene Frantal otvorio mi se novi svijet, nova dimenzija papira. Kako je Irena rekla: „Kreni i vidjet ćeš kuda će te istraživanje odvesti.“ – tako je i bilo. Tijekom rada s papirom na reciklažnom odlagalištu, naišla sam na predivne stare note, tj. notni papir. Uzela sam ih i pristupila im kao oslikanom papiru s lijepim rasterom nota. Razmišljajući, režući i lijepeći papir, mašta se pokrenula. Ova izložba je prvenstveno prikaz istraživanja i igre s papirom i prostorom knjige", rekla je Sonja Reljanović.


Izložba se može razgledati do 21. listopada.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.10.2020. 16:51:41

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account