U Obloku otvorena izložba Antonije Poljan: Tell Me Something Nice

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.2.2019. 8:56:56
U Obloku otvorena izložba Antonije Poljan: Tell Me Something Nice

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U Galeriji Oblok u ponedjeljak na večer otvorena je izložba likovnih radova Antonije Poljan koje je mlada umjetnica izradila različitim tehnikama.



Nastavlja se relativno nova praksa otvorenja izložbe slika u Galeriji Oblok ponedjeljkom u večernjim satima. Zanimljiv dan za umjetnost, no, kako se upravo ponedjeljkom događa najmanje drugih stvari, tako ljubitelje umjetnosti nema što drugo ometati u njihovu naumu dolaska na otvorenje. No, nije potrebno doći na samo otvorenje, jer se izložba može razgledati svakim uredovnim danom galerije do 22 veljače. 



Izložbu su otvorile voditeljica galerije Anamarija Buturajac i sama autorica.  



Slike nastale u projektu "Tell Me Something Nice" uključuju radove koji se bave problematikom komunikacije i socijalizacije ljudi, odnosno funkcioniranju pojedinca u društvu. Strahovi, emocije, mimika, geste, praznina, tišina… To su sve elementi koji snažno komuniciraju s promatračem i ljudima unutar grupe te daju bitnu poruku izrečenu putem neverbalne komunikacije. Individua bez društva ne može postojati, njen razvoj i realizacija ovise o društvu. No, u kolotečini i različitosti treba opstati i svakodnevno se suočavati s iznimkama i preprekama. Radovi prikazuju suštinske emocije, podsvijest i pokušaj dijaloga, odnosno komunikacije između osoba u svakom smislu. Bile interakcije pozitivne ili negativne, uvijek postoje, čak iako se pokušavaju sakriti. 



Antonija Poljan rođena je 17.3.1995. u Zagrebu. Živi i stvara u Zaprešiću. U Zagrebu je završila Školu primijenjene umjetnosti i dizajna - odjel slikarski dizajn. Sada dovršava diplomski studij Ranoga i predškolskog odgoja i obrazovanja na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Član je Udruge likovnih stvaraoca Zaprešića (ULS), u sklopu kojih je sudjelovala na likovnoj koloniji "Akvareli na skeli". Izlagala je na skupnim izložbama kao učenica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi. Sudjelovala je u inicijativi mladih umjetnika "Fictionplaygrounds" te imala dvije izložbe/postave; također sudjeluje u populariziranju umjetnosti u javnosti, putem platforme "F12" ("Art na cestu" u Karlovcu, Dugoj Resi, Lovincu, Zagrebu i Zadru); izlagala je u galeriji Učiteljskog fakulteta u sklopu projekta "Večer matematike". Za konferenciju "Studikon" izlaže radove "Slike djetinjstva" također u galeriji Učiteljskog fakulteta. Trenutno piše i ilustrira slikovnicu u suradnji s Učiteljskim fakultetom i Hrvatskim matematičkim društvom za poticanje populariziranja matematike djeci vrtićke i školske dobi.


Create Account