GK Gavella do kraja godine imat će novu dvoranu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.2.2018. 19:43:03
GK Gavella do kraja godine imat će novu dvoranu

Foto: HRT

Kultno gradsko kazalište Gavella do kraja godine zasjat će u punom sjaju. Mala dvorana, s oko 120 mjesta, osim što će omogućit da se u isto vrijeme izvode dvije predstave, bit će raspoloživa kao noćna scena za koncerte.


Nakon gotovo tri mjeseca radova, u gradskom kazalištu Gavella započela je rekonstrukcija i izgradnja nove dvorane. Radi se o prvoj kazališnoj dvorani koja se gradi u proteklih nekoliko desetljeća. 


Neometano će se dvije priredbe izvoditi paralelno, u 19:30 u Velikoj dvorani i u 20 h u dvorani Scena 121, kako smo je nazvali. Ovdje će biti scena Helios, noćna scena s koncertima i svim mogućim događanjima kao što su G točka, kratke priče i festivali, a oslobodit ćemo i prostor mamuta kao dvoranu unutar Gavelle te dodati dio za pokuse, rekao je ravnatelj Boris Svrtan.


Rekonstrukcija i izgradnja tog dijela kazališta obuhvaća nadogradnju pomoćne dvorane projektirane iznad postojeće razine predprostora. Investicija je vrijedna oko 9 i pol milijuna kuna, a završetak se predviđa u studenom.


Ova investicija će osvježiti Gavellu i dati novo ruho tako da može ravnopravno konkurirati s Komedijom tko ima bolji program, dodao je gradonačelnik Milan Bandić.


Uz već postojeći program, kazalište Gavella moći će time proširiti svoj repertoar i omogućiti i glumcima i gledateljima da se osjećaju kao dio jedne velike cjeline.


HRT


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.7.2021. 18:12:09

Create Account