Raspisan natječaj za književnu nagradu vrijednu 50 tisuća kuna

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 28.4.2017. 17:36:32
Raspisan natječaj za književnu nagradu vrijednu 50 tisuća kuna

Foto: Ilustracija

Internetski portal tportal.hr raspisao je natječaj za 10. književnu nagradu roman@tportal.hr, koja se dodjeljuje za najbolji hrvatski roman objavljen tijekom 2016. godine.


O dobitniku 50 tisuća kuna vrijedne nagrade odlučivat će peteročlani žiri - književna kritičarka Katarina Luketić, pisci i urednici Miroslav Mićanović (predsjednik žirija) i Jadranka Pintarić, prevoditeljica Ursula Burger te kazališni redatelj Ivica Buljan.


Nagrada se dodjeljuje od 2008. kao jedina domaća književna nagrada koja se dodjeljuje za roman pisan na hrvatskom jeziku izdan kod nakladnika registriranog u Hrvatskoj. Uz promociju autora, cilj nagrade je promicanje izdavaštva u Hrvatskoj.

Dosad je dodijeljena devet puta - dobile su je Olja Savičević Ivančević za roman "Adio kauboju" i Sibila Petlevski za "Vrijeme laži" te Dalibor Šimpraga za roman "Anastasia", Kristian Novak za roman "Črna mati zemla", Tahir Mujičić za roman "Budi Hamlet, pane Hamlete", Drago Glamuzina za roman "Tri", Zoran Malkoč za roman "Roki Raketa", Ivica Đikić za roman "Sanjao sam slonove" i Slobodan Šnajder za "Doba mjedi".


Izdavaču i autori mogu svoje romane prijaviti do 9. svibnja,  putem online formulara prijavnice dostupnog na tportalu.

Žiriranje će se održati u tri kruga - širi krug kandidata s jedanaest naslova znat će se u svibnju, uži krug kandidata, finalnih pet naslova u lipnju, a dobitniku će se nagrada dodijeliti u srpnju.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 23.5.2022. 12:03:11

Create Account