Noć muzeja u Dječjem vrtiću Šegrt Hlapić

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.1.2019. 8:44:14
 Noć muzeja u Dječjem vrtiću Šegrt Hlapić

Foto: Plakat

U manifestaciju Noć muzeja i ove se godine uključio vrtić Šegrt Hlapić koji nudi niz zanimljivih programa za male i velike. Poziv svima uputila je ravnateljica Branka Benčec:




Pozivamo sve vas, male i velike, da nam se pridružite ovog petka od 18 do 21 sat sat na svojoj noćnoj muzejskoj avanturi i budete nam dragi gosti u našem malom Hlapićevom gradu tehnologije i inovacija u kojem je svaki kutak ispunjen zanimljivim sadžajima kojie su pripremilia naša djeca i odgojitelji. 


Prošetajte tako Šetalištem povijesti tehnologije, u Umjetničkoj ulici razgledajte likovne radove naše djece, odmorite se u Filmskoj ulici i uživajte u festivalu animiranog filma,a na Baltazarovom trgu okušajte se u različitim pokusima. Odavde krenite u Naselje Nikole Tesle i upoznajte ovog poznatog izumitelja. U Grafoskopskoj ulici sudjelujte u radionici animacijskom svjetiljkom i grafoskopom. Predlažemo tada mali predah i šetnju Alejom hrvatskih izumitelja... Poslije odmora slijedi  izazov. U Parku animacije pokušajte izraditi svoj animirani film. Spustite se tada do Aleje budućnosti koja vas vodi ravno na Trg robotike...i naravno to nije sve...zato put pod noge i pravac Dječji vrtić „Šegrt Hlapić“, Sesvete!


1.Povijest digitalne i analogne tehnologije

Šetalište povijesti tehnologije vodi nas kroz izložbu  dječjih likovnih radova na temu "Portreti poznatih izumitelja i izuma" te izložbu starinskih aparata. Povijesni pregled razvoja gramofona, telefona, televizijskih prijemnika...

2. Suvremeno doba

U Umjetničkoj ulici bit će izloženi likovni radovi djece na temu portreta suvremenih inovatora i digitalnih uređaja te izložba različitih eksponata.

3.Festival animiranog filma

U Filmskoj ulici posjetitelji će moći uživati u Festivalu animiranih filmova koje su snimila djeca O.Š.Luka, te se upoznati s nastankom animiranog filma.

4.Baltazarov trg

Na Baltazarovom trgu održat će se niz radionice za djecu na temu pokusa iz energetike ("Kako napraviti bateriju od krumpira?"; "Vibrirajući robot"; "Strujni krug"; "Svjetleći pauci"; "Strujni labirint"; "Automobil na motorni pogon"...) i naravno interaktivni Baltazarov stroj!!


6.Priča o Nikoli Tesli

U Vrtićkoj knjižnici djeca će moći uživati u dramatiziranoj priči o našem slavnom Nikoli Tesli.

Priču: „ Muke na knjižničarski „ igraju djeca iz O.Š. Brestje (Klara Bilanđija, Anika Radoš, Barbara Dalmatin, Luka Lasović, Emma Šćuric, I Noemi Agatić) učenici 4. Razreda 

Autorica teksta: prof. Ankica Blažinović-Kljajo

 7.Teslin Kutak

U " Naselju Nikole Tesle" možete pogledati izložbu likovnih radova i eksponata vezanih uz Nikolu Teslu kao i istraživati magnetizam.

8.Planetarij

U Mjesečevom prolazu smješten je pravi mali planetarij u kojem za trenutak možemo preseliti u svemirska prostranstva.

9.Kreativna radionica

U Grafoskopskoj ulici za djecu, i sve koji se tako osjećaju, organizirana je kreativna radionica u kojoj će djeca upoznati grafoskop i animacijsku lampu te pomoću njih stvarati kratke animacije, projekcije i stvarati pokretne slike

10.Aleja hrvatskih izumitelja

U Aleji hrvatskih izumitelja postavljena je izložba "Strojeva budućnosti" izuma nastalih u dječjoj mašti. Ovdje možete naučiti i ponešto o hrvatskim izumiteljima i njihovim izumima koji su promijenili svijet.

11. Studio animiranog filma

U Parku animacije postavljamo pred vas izazov kroz radionicu u kojoj se možete okušati u snimanju svog prvog animiranog filma.

 12.Transformacija zvuka

Transformatorski odvojak vodi vas u svijet transformacije zvuka. Iskušajte kako vaš glas zvuči drugačije...

13.Pogled u budućnost

U Aleji budućnosti pogledajte zanimljivu umjetničku instalaciju.



14. Green screen

Na samom izlazu iz našeg Hlapićevog grada tehnologije i inovacija snimite fotografiju uz pomoć green screena kao  uspomenu na Noć muzeja 2019. u Dječjem vrtiću "Šegrt Hlapić"  .



   ULAZ U HLAPIĆEV GRAD TEHNOLOGIJE I INOVACIJA

Izložbe:

Povijest digitalne i analogne tehnologije / ŠETALIŠTE POVIJESTI TEHNOLOGIJE

Suvremeno doba / UMJETNIČKA ULICA

Teslin Kutak  / NASELJE NIKOLE TESLE

Planetarij 7 MJESEČEV PROLAZ

Izumi/ ALEJA HRVATSKIH IZUMITELJA 

Radionice

Baltazarov trg (pokusi i stroj)/ BALTAZAROV TRG

Linija, oblik, pokret / GRAFOSKOPSKA ULICA

Studio animiranog filma /  FILMSKA ULICA

Transformacija zvuka /TRANSFORMATORSKI ODVOJAK

Predstavljanje:

Robotika / TRG ROBOTIKE

Predavanje

Priča o Nikoli Tesli  / NASELJE NIKOLE TESLE

Projekcija

Festival animiranog filma  / FILMSKA ULICA

Ostalo

Green screen   (izlaz iz grada)

-instalacija  / ALEJA BUDUĆNOSTI




Vezane vijesti
Ažurirano: 27.1.2024. 13:17:08

Create Account