Ostvarenje Sanele Đurinec Raič očekuje vas u Gimnaziji

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.4.2018. 21:33:17
Ostvarenje Sanele Đurinec Raič očekuje vas u Gimnaziji

Foto: Sanela Đurinec Raič

Radionicu kreativnog crtanja i slikanja Ostvarenje pokrenulaje naša akademska slikarica Sanela Đurinec Raič. Tako u Ostvarenju tri dana u tjednu u učionici Gimnazije Sesvete vrvi manjim i većim ljubiteljima likovnosti.



Akademska slikarica Sanela Đurinec Raič koja je diplomirala u Zagrebu, a magistrirala u Ljubljani, odlučila je pokušati približiti crtanje i slikanje svim ljubiteljima te aktivnosti, bez obzira na talent i godine. Tako radi ponajviše s djecom, ali i odraslima željnim razvoja svog slikarskog izražavanja, ili tek hobija.

"Oduvijek mi je bila želja raditi s mladima, naučiti ih crtati, slikati... Radim na komunikaciji s djetetom, što je jako važno, jer danas komunikacije u obitelji jako malo ima, a crtanje ili slikanje je izvrstan medij za izražavanjem", kaže voditeljica radionice Sanela.

"Na radionicama ima više grupa, prva je za uzrast od 6 do 8 godina, potom oni malo stariji do 14, srednjoškolci, imam pripreme za prijemni na likovnu akademiju, jer srednja škola im ne daje dovoljno znanja i vještina iz likovnosti da prođu na upisu, pa su stoga ovakve radionice većini nezamjenjive", dodaje Đurinec Raič istićući kako ima i grupu za starije one koji žele možda poraditi na svom likovnom izričaju, one koji se žele uz slikanje jednostavno zabaviti ili možda nešto više doznati o povijesti umjetnosi ponajviše slikarstva.

U cijeni radionice za djecu je ujedno i sav pribor tako da ne trebaju donositi ništa svojega. "Zahvaljujem ravnatelju Gimnazije Ivankoviću što je prepoznao važnost razvoja dodatnog slikovnog izražavanja kod djece te osigurao prostor ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18 do 20 za ove likovne radionice, zaključila je Sanela Đurinec Raič.



Vezane vijesti
Ažurirano: 13.4.2023. 9:42:56

Create Account