Djeca mogu naučiti kako učiti u NS Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.10.2019. 13:19:49
Djeca mogu naučiti kako učiti u NS Sesvete

Foto: Sesvete danas, arhiva

Centar za obrazovanje NS Sesvete organizira dva tečaja za školarce, "Razvoj vještina kod učenja" i "Razvoj socijalnih vještina kod djece".


Razvoj vještina kod učenja


Vremenski raspored: jedan puta tjedno (susret po dva školska sata), ukupno 5 susreta

Ciljana populacija: učenici 5. Do 8. Razreda, mala zatvorena grupa, 4 do 8 polaznika

Mjesto održavanja: Narodno sveučilište Sesvete.


Učiti kako učiti, jedna od osam temeljnih kompetencija cjeloživotnog učenja navedenih u Nacionalnom okvirnom kurikulumu, obuhvaća osposobljenost za proces učenja i ustrajnost u učenju, organiziranje vlastitoga učenja uključujući učinkovito upravljanje vremenom i informacijama kako u samostalnomu učenju, tako i pri učenju u skupini. 


Kroz radionice na susretima upoznat ćemo se međusobno, razgovarat ćemo o trenutačnim radnim navikama koje imaju polaznici, radnim navikama kojima trebaju težiti, kako pravilno planirati učenje, pronalazak idealnog radnog kutka i vremena učenja, metode i tehnike koje se mogu koristiti pri učenju, pokušati identificirati koja metoda polazniku najviše odgovara te kroz susrete također razgovarati o motivaciji za izvršavanjem školskih obaveza. Razvoj socijalnih vještina kod djece


Vremenski raspored: jedan puta tjedno (susret po dva školska sata), ukupno 5 susreta

Ciljana populacija: učenici 5. Do 8. Razreda, mala zatvorena grupa, 4 do 8 polaznika

Mjesto održavanja: Narodno sveučilište Sesvete


Socijalne vještine su ponašanja koja pomažu djetetu u stvaranju socijalnih interakcija i kvalitetnih odnosa. Pridonose integraciji u vršnjačku skupinu i uspješnijem nošenju sa zahtjevima i izazovima koje pred njega postavlja okolina.


Tijekom radionice kroz edukativni sadržaj te praktične vježbe, radi se na razvoju vještina u odnosu s pojedincem, funkcioniranje u grupi, na izražavanju emocija, prikladnom postupanju s emocijama, nenasilnom rješavanju sukoba, tehnikama relaksacije, poticanju prijateljstva, razvoju pozitivne slike o sebi te na alternativama za agresivno, impulzivno ili neprimjereno ponašanje.


Voditeljica: Martina Blažević, mag. psihologije


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.6.2020. 17:15:01

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account