Djelatnici sesvetskih institucija u kulturi posjetili Gimnaziju Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.10.2021. 7:54:46
Djelatnici sesvetskih institucija u kulturi posjetili Gimnaziju Sesvete

Foto:

Na jučerašnjem susretu djelatnika sesvetskih institucija u kulturi u Gimnaziji Sesvete dogovarana je daljnja suradnja ovih institucija, piše prof. Ruža Jozić.



Kako je ovo hrvatska Godina čitanja 2021. i u tijeku je Mjesec hrvatske knjige,  upravo su knjige, odnosno velika izložba u predvorju Gimnazije Sesvete pod nazivom KNJIGE KOJE SU MIJENJALE POVIJEST – doprinijeli susretu djelatnika kulturnih ustanova Sesveta upravo u Gimnaziji Sesvete. 


U ovom smo tjednu obilježili i Međunarodni dan rječnika i Dan kravate i predstavili radove učenika u školskom projektu: Čitamo, Slikamo, Pamtimo!, što je samo upotpunilo naše kulturne aktivnosti u Gimnaziji Sesvete.


S obzirom da je Gimnazija Sesvete upravo navršila 30 godina svoga uspješnoga i bogatoga odgojno-obrazovnog rada, prigoda je bila da promoviramo i našu monografiju škole uz ovu značajnu obljetnicu. Zato i ovaj susret u Gimnaziji Sesvete, na koji su pozvani predstavnici Muzeja Prigorja Sesvete, Knjižnice Sesvete i Narodnoga sveučilišta Sesvete. 


Prigodne darove uručila je ravnateljica Gimnazije Sesvete prof. Božana Sertić Moreni Želle, ravnateljici Muzeja Prigorja, Vjekoslavi Damjanović, ravnateljici Narodnog sveučilišta Sesvete i djelatnicima Knjižnice Sesvete Ana Mariji Buturajac i Mihaelu Billiju (ravnatelj Ivan Babić nije nazočio zbog drugih obaveza). Bio je ovo i primjeren trenutak da čelni ljudi sesvetskih kulturnih ustanova upoznaju novu ravnateljicu Gimnazije Sesvete prof. Božanu Sertić, a također da dogovorimo nove zajedničke projekte i aktivnosti. 


Ovo je bio susret s dragim kolegama i dugogodišnjim suradnicima, s kojima smo  organizirali i proveli niz korisnih aktivnosti i projekata s našim učenicima i za učenike. Iza nas su mnoge zajedničke izložbe, književni susreti, tribine, radionice, predavanja, promocije i sl. Nije uzalud zapisano da Znanje povezuje! To smo iskusili svi mi koji u svom uspješnom dugogodišnjem radu zajednički provodimo razne aktivnosti, na korist naših učenika i na ponos našim Sesvećanima i gradu Zagrebu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.3.2024. 16:09:52

Create Account