Dobre vijesti: Od ponedjeljka u Zagrebu nema nastave na daljinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.11.2020. 18:39:36
Dobre vijesti: Od ponedjeljka u Zagrebu nema nastave na daljinu

Foto: Screenshot

Zbog malog broj zaraženih, od ponedjeljka u školama neće biti nastave na daljinu.



Zbog dobre epidemiološke situacije u zagrebačkim školama, od ponedjeljka, 9. studenoga niti jedna gradska obrazovna ustanova neće raditi po C modelu, kao što je to bio slučaj u nekim školama, dakle neće se izvoditi nastava na daljinu, jer je većina učenika i nastavnika koji su oboljeli izliječena ili se većina vratila iz samoizolacije. To se odnosi na one škole u kojima su pojedini ili većina razreda bili izvan pogona. 


"Na današnji dan u gradskim odgojno - obrazovnim ustanovama, dakle u vrtićima i školama zaraženo je 484 djece i učenika osnovnih i srednjih škola i 289 djelatnika, što u kontekstu 150 tisuća djece, učenika i svih djelatnika koji rade u odgojnim i obrazovnim ustanovama mislim da je jedan iznimno mali broj za kojeg bih volio da ostane i ubuduće, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, dodajući da je evidentno da se zaraza u odgojno - obrazovnim ustanovama širi daleko sporije negoli drugdje. Stoga na području Zagreba za sada više neće biti nastave po C modelu (na daljinu), nego isključivo u školi ili u mješovitom modelu. 


Lovrić je također ponovio da su zbog smanjenja gužvi u javnom prijevozu, neke srednje škole s nastavom krenule ili će krenuti umjesto od 8 od 9 sati. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.6.2023. 9:49:32

Create Account