"Grgoševićevi" harmonikaši izvrsni na natjecanju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.5.2021. 22:13:01
"Grgoševićevi" harmonikaši izvrsni na natjecanju

Foto: GŠ Zatka Grgoševića

Trojica učenika harmonike GŠ Zlatka Grgoševića ostvarila su na natjecanju u Varaždinu izvrsne rezultate.



Natjecanje harmonikaša „Accordion fest 2021.“ održano je posljednjeg vikenda u travnju u organizaciji Glazbene škole u Varaždinu. Na natjecanju su sudjelovali učenici harmonike glazbenih škola iz raznih dijelova Hrvatske. Zbog trenutne epidemiološke situacije natjecanje je održano u online obliku, te je snimke natjecatelja pregledao stručni ocjenjivački sud u sastavu Ivana Cvetkovski i Anamarija Nerad iz Hrvatske, te Amadej Herzog iz Slovenije.


Na natjecanju su sudjelovali i učenici Glazbene škole Zlatka Grgoševića Sesvete, i to oni najmlađi – učenici 1. razreda osnovne glazbene škole. 


Leon Milinović - nastavnica Valentina Mikulić, mag. mus. osvojio je 1. nagradu i 3. mjesto, a Petar Kubin - nastavnica Biljana Vitanović, mag. mus. osvojio je 1. nagradu i 2. mjesto. Leon i Petar natjecali su se u najmlađoj kategoriji – Minići.


Na natjecanju je sudjelovao i učenik Luka Ivanušić iz Područnog odjela u Svetom Ivanu Zelini. Luka se natjecao u A kategoriji (1. i. 2. razred osnovne glazbene škole) u kojoj je bilo čak 32 natjecatelja, te je osvojio odličnu 2. nagradu. Luku je za natjecanje pripremala nastavnica harmonike Ana Jaklinović, mag.hist. a valja naglasiti da je Luka prvi učenik Područnog odjela glazbene škole koji je sudjelovao na nekom natjecanju i osvojio nagradu, u samo dvije godine djelovanja Područnog odjela.


"Ovo je još jedan uspjeh naše škole i čestitam mladim harmonikašima i njihovim mentoricama", rekla nam je ravnateljica škole Ljerka Pašalić.


Inače 6. svibnja bio je Svjetski dan harmonike, pa u video zapisu pogledajte mladog harmonikaša iz "Grgoševića.


Video: GŠ Zlatka Grgoševića

Vezane vijesti
Ažurirano: 29.3.2023. 9:51:50

Create Account