Novu školsku godinu vugrovečki učenici započeli u četiri škole

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.9.2020. 12:10:10
Novu školsku godinu vugrovečki učenici započeli u četiri škole

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Zbog u potresu teškog oštećenja vugrovečke škole, njezini đaci nastavu će pohađati u četiri školske zgrade. 



Jedina sesvetska škola koja je u potresu pretrpjela znatnija oštećenja je OŠ Vugrovec - Kašina. Tri školske zgrade OŠ Vugrovec - Kašina, u Kašini, Planini Donjoj i Prekvršju pretrpjele su manja oštećenja koja su kroz ljeto sanirana, tako da su spremna primiti učenike, a školska zgrada u Vugrovcu mora u statičku rekonstrukciju, a ujedno će odmah biti dograđen još jedan kat škole, tako da će do početka slijedeće školske godine, do kada bi radovi trebali biti završeni, vugrovečka škola moći primiti sve učenike u jednu smjenu.


Zbog epidemioloških razloga početak ove školske godine je svima specifičan, a vugrovečkim učenicima još i više, jer će umjesto u svoju školu, putovati u četiri: Kašinu, Planinu Donju, Prekvršje, te u OŠ Iver  koja je do sad imala jednosmjensku nastavu. 


A vugrovečki prvašići zajedno sa svojim roditeljima dočekani su pred školom u Prekvršju. Dočekala ih je njihova učiteljica Kristina Patačić, defektologica, prihologinja, te ravnatelj škole Vlado Vuger koji je roditeljima dao i prve informacije o pohađanju nastave  uvjetima epidemije, obnovi škole nakon potresa, prijevozu  i drugim relevantnim podacima.   Prijevoz za sve đake iz vugrovečke škole je osiguran, pa tako i za prvašiće.


Djeca vesela što postaju školarci nesvjesna potpuno drugačije situacije negoli je bila do sad, nestrpljivo su čekala na ulazak u školu, a roditelji sretni , ali i pomalo zabrinuti čeznutljivo su promatrali kako njihovi mališani ulaze u školsku zgradu, kamo odrasli, zbog epidemiološke situacije, nisu smjeli.  


Bit će sve u redu, bez brige, umirivao ih je ravnatelj Vuger. I hoće. Još se svi pomalo učimo prilagoditi novonastalim okolnostima, no život mora dalje, a prvašićima je cijeli život ispred njih. Držimo im palce da ga što bolje iskoriste.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.10.2023. 16:03:24

Create Account