Održan Klik u Gimnaziji Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.12.2019. 12:32:59
Održan Klik u Gimnaziji Sesvete

Foto: Gimnazija Sesvete

HAK i AK Sesvete održali su u Gimnaziji Sesvete edukativno predavanje iz projekta Klik.Preventivno-edukativni program „KLIK- navika odgovornog ponašanja“ je projekt HAK-a koji na području cijele Hrvatske u suradnji s mjesnim auto klubovima provodi u srednjim školama u cilju stjecanja navike vezivanja pojasa u osobnim vozilima, bez obzira na kojoj poziciji u vozilu sjedili. 


U četvrtak je u Gimnaziji Sesvete HAK u suradnji s AK Sesvete održao edukativno predavanje te praktični rad na simulatorima. Predavač je bio Krešimir Viduka, stručnjak HAK-a iz područja sigurnosti vozila i putnika, a na prostoru ispred zgrade gimnazije bila su postavljena dva simulatora, simulator sudara i simulator prevrtanja vozila. 


Učenici i poneki profesori iskušali su kako izgleda sudar pri brzini od 18 km/h, što je naravno vrlo mala brzina i neškodljiva za ljudsko tijelo, međutim daje zornu sliku kako bi bilo je dvostruko većoj brzini, kakve sile tada djeluju, a da ne govorimo o stvarnim događajima prilikom udara u realnim situacijama.


U simulatoru prevrtanja nazočni edukaciji mogli su doživjeti što se događa kad se vozilo isprevrće. Naravno u simulatoru također na ljudsko tijelo djeluju male sile kako ne bi bilo ozljeđivanja, a oni koji su prošli takvo iskustvo zacijelo ne bi poželjeli doživjeti ga u realnoj situaciji. Vezane vijesti
Ažurirano: 19.7.2020. 11:13:38

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account