Pokrenuta Čigrina virtualna igraonica: besplatni edukativni materijali za vrtićarce

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.3.2020. 10:39:21
Pokrenuta Čigrina virtualna igraonica:  besplatni edukativni materijali za vrtićarce

Foto: DV Čigra

Kako bi roditeljima, bakama i djedovima te drugima koji čuvaju djecu, omogućio da s djecom prate vrtićki odgojno-obrazovni program, Dječji vrtić Čigra pokrenuo je Čigrinu virtualnu igraonicu koju mogu pratiti svi vrtićarci s područja Hrvatske.


Igraonica je napravljena na platformi Padlet i svakoga radnog dana donosi raznovrsne sadržaje za djecu vrtićke dobi.

„Boravak djece kod kuće želimo oplemeniti sadržajima koji će im biti razumljivi, zanimljivi i poučni. Čigrina virtualna igraonica potiče ih na stjecanje znanja i razvijanje kreativnosti. Neke sadržaje sami stvaramo, a neke dijelimo“, kazala je Vedrana Džanić, osnivačica Dječjeg vrtića Čigra.


U Čigrinoj su virtualnoj igraonici roditelje i djecu dočekali objašnjenje što je to koronavirus, te savjeti kako se o njemu razgovarati. Tu su i eksperiment koji otkriva važnost pranja ruku, vježbe yoge za najmlađe, poticajni zadaci iz matematike te oni za stjecanje predčitalačkih vještina. Sve to prate zanimljive priče i prijedlozi za zabavu.


Dječji vrtić Čigra jedan je od pionira korištenja tehnologije u odgoju i obrazovanju djece vrtićke dobi u Hrvatskoj. Vrtić sustavno velike napore ulaže u unaprjeđenje svojih usluga kako bi one odgovarale potrebama suvremenog načina života. Zato je sada u tijeku projekt Unaprjeđenje usluga Dječjeg vrtića Čigra koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.11.2022. 9:41:55

Create Account