Školski volonteri – projekt u PŠ Vugrovec

Autor: Mladi novinari
Objavljeno: 18.12.2017. 14:21:37
Školski volonteri – projekt u PŠ Vugrovec

Foto: OŠ Vugrovec

Školski volonteri projekt je Foruma za slobodu odgoja kojeg financijski podržava EU iz Europskog socijalnog fonda.


Od 36 škola koje su se prijavile na natječaj, odabrano je njih 18, a jedna od njih je i naša OŠ Vugrovec-Kašina.

Već duži niz godina u školi se bavimo humanitarnim radom i volontiranjem, stoga smo vjeroučiteljica Kristina Sajković, učiteljica u boravku Anita Jeren i ja učiteljica u 2.c razredu osmislile svoje projekte i akcije i poslale na natječaj FSO-a. Željele smo proširiti svoje znanje o volontiranju, naučiti nešto novo, upoznati kolegice iz drugih regija koje se bave volontiranjem kao i prezentirati naše volonterske ideje.

Cilj projekta je razvijanje empatije i brige prema umirovljenicima, učenicima s teškoćama u učenju, briga o osobama s intelektualnim teškoćama kao i uređenje okoliša PŠ Vugrovec.

U sklopu projekta Školski volonteri  osmislile smo dugoročni projekt Pomoć u učenju, kroz koji će učenici osmih i šestih razreda pomagati učenicima 2.c svladavati nastavne sadržaje iz matematike, engleskog i hrvatskog jezika.

Također planiramo provesti tri kratkoročne akcije, a to su posjet i druženje sa starijim osobama Doma za starije i nemoćne Mihela u Sesvetskom Kraljevcu, druženje s osobama s intelektualnim teškoćama u Sesvetama i uređenje okoliša PŠ Vugrovec.

Učenici se rado odazivaju na volonterske akcije i ponosni su što mogu u njima sudjelovati. Podijelili smo im i volonterske knjižice u koje bilježimo njihove aktivnosti.

Volonteri šestih i osmih razreda su u nedjelju 10. prosinca 2017. zajedno s vanjskom volonterkom Dorom Pencinger organizirali  humanitarnu prodaju  likovnih radova osoba s intelektualnim teškoćama. Prikupljena novčana sredstva svakako će im dobro doći.

11. prosinca volonteri 2.c razreda zajedno s učiteljicama Snježanom i Anitom, a uz pomoć roditelja i ravnatelja V. Vugera, posjetili su Dom za starije i nemoćne Mihela u Sesvetskom Kraljevcu.

Učenici su štićenike razveselili prigodnim programom, božićnim pjesmama i igrokazima, a štićenici su uz pomoć tamburaša izveli nekoliko pjesama i recitacija.

Nakon programa koji je bio prepun emocija, učenici i štićenici Doma razmijenili su poklone, a nakon programa učenike i goste čekala je zakuska koju je zajedno s djelatnicama pripremila ravnateljica Doma gđa. Sanja Mihela.

Volonteri PŠ Vugrovec uključit će se i u božićni sajam koji će se održati 21. prosinca u prostoru škole. Za sajam su pripremili čestitke i božićne ukrase. Dio sakupljenih  novčanih sredstava uplatit će za potrebe djece sirotišta u Tanzaniji.

Tijekom zimskih praznika volonteri će zajedno s vjeroučiteljicom K. Sajković posjetiti Pučku kuhinju i dijeliti obroke.

Volonteri naše PŠ Vugrovec posjeduju puno dobre volje i ljubavi, odvajaju svoje slobodno vrijeme da pomognu drugima i jako su zainteresirani za nove akcije.

Snježana Prusec-Kovačić, mag.prim.educ., mentor


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.9.2020. 12:10:10

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account