Božinović o policijskim aktualnostima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.11.2017. 23:49:09
Božinović o policijskim aktualnostima

Foto: HRT

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u intervju za portal direktno.hr, progovorio je o aktualnostima hrvatske politike i svog resora.


Na pitanje očekuje li da DORH od britanskog pravosuđa zatraži pravnu pomoć u slučaju Ivice Todorića, odnosno da se Todorića sasluša u Londonu i prije 10. travnja 2018., ministar Božinović rekao je kako je čuo da je državni odvjetnik spomenuo takvu mogućnost, ali želim reći da je policija od prvoga dana uključena u istražne radnje i izvide vezano za Agrokor. Međutim, također je bitno razumjeti da cijeli proces koordinira DORH i da je policija vrlo profesionalno radila svoj posao, a to je jedino što mene u svemu tome profesionalno treba zanimati.


Smatra li da političari i premijer Andrej Plenković pomažu Todoriću svaki put kad komentiraju temu Agrokor jer bi se obrana mogla hvatati za to imputirajući da je riječ o politički montiranom procesu, Božinović je rekao kako smatra da premijer tu nije napravio nikakvu grešku i mislim da to mogu reći i za sebe. Bez obzira na to koliko je ponekad novinarima, a možda i građanima, bilo dosadno slušati me kako stalno ponavljam istu frazu. Važno je, ne samo u ovom, već i u drugim slučajevima da političari ne “proklizavaju“ u prostor pravosuđa i policije.


Ministar Božinović sa zadovoljstvom je najavio kako će se sredstvima iz Fonda za unutarnju sigurnost financirati hotel Spačva koji se namjerava pretvoriti u veliki centar granične policije, a bit će dostupan i Frontexu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.7.2023. 16:12:57

Create Account