Konstituirano vijeće gradske četvrti Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.6.2017. 17:36:27
Konstituirano vijeće gradske četvrti Sesvete

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U kazališnoj dvorani sesvetskog Narodnog sveučilišta usvojeni dnevni redovi za konstituiranje Vijeća sesvetskih mjesnih odbora, te dnevni red za konstituirajuću sjednicu Vijeća gradske četvrti Sesvete.


Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević zajedno s pročelnikom Gradskog ureda za upravu Zoranom Nevistićem i njegovom zamjenicom Renatom Šimon predsjedala je danas u podne početkom konstituirajućeg skupa Vijeća sesvetskih mjesnih odbora, te konstituiranja Vijeća gradske četvrti Sesvete.

Članovi vijeća mjesnih odbora usvojili su dnevni red koji će biti jednak na konstituiranju svih vijeća  mjesnih odbora koji će biti održani tijekom ovog i narednog tjedna. Potom je konstituiranje Vijeća g.č. Sesvete preseljeno u sesvetsku vijećnicu neslužbeno zvanu Plava dvorana.

Prema propisima sjednicom je nastavio predsjedati prvi s liste koja je dobila najviše glasova, a to je bio Stjepan Kezerić s liste Bandić Milan 365. A upravo je on ubrzo izabran za predsjednika sesvteskog Vijeća. Stjepan Kezerić je dobio 14 glasova od nazočnih 18 vijećnika od 19 mjesta koliko ih  Vijeće ima. Četvero je vijećnika bilo suzdržano.

Potom je izabran zamjenik predsjednika Vijeća. Jedini kandidat bio je dosadašnji predsjednik u protekle dvije godine Dražen Markota iz HDZ-a. Za njega je glasalo 15 vijećnika uz tri suzdržana.

"Zadnje sjednica Vijeća gradske četvrti Sesvete bila je održana prije tri  mjeseca, a u međuvremenu nakupilo se mnogo problema koje moramo riješiti. Uskoro će svi vijećnici dobiti izvještaj Zagrebačkog holdinga o realizaciji komunalnog programa u Sesvetama u ovoj godini, a osobno ću se potruditi da se prva radna sjednica održi što ranije već u prvoj polovici srpnja, te da krenemo s radom", izjavio je pri kraju konstituirajuće sjednice novi predsjednik Stjepan Kezerić.

Obzirom da mu je Markota zamjenik, te da Bandićeva stranka u Sesvetama koalira s HDZ-om, očito da neće biti potrebe za puno prilagođavanje novog vodstva, jer radi se o kontinuitetu, a to drugim riječima bi trebalo značiti vrlo brzo rješavanje nagomilanih sesvetskih problema.

U vijeću su i oporbene stranke koje će zasigurno budno paziti radili se sve što treba i dovoljno brzo, te davati i svoje viđenje rješenja nekih problema. Nadajmo se da će nova sesvetska vlast biti efikasna.


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.2.2024. 10:47:47

Create Account