Posljednja ovogodišnja sjednica Vijeća g.č. Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.12.2017. 8:53:33
Posljednja ovogodišnja sjednica Vijeća g.č. Sesvete

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U petak navečer održana je posljednja ovogodišnja sjednica Vijeća Gradske četvrti Sesvete na kojoj je rebalansiran financijski plan za 2017. godinu i donijeta posljednja izmjena plana komunalnih aktivnosti u godini na izmaku. Iako se mislilo da je prošlotjedna sjednica posljednja, obveza usklađivanja temeljnih financijskih dokumenata Gradske četvrti s proračunom Grada Zagreba dovelo je na samom kraju godine do još jedne, ovog puta doista posljednje ovogodišnje sjednice. 


Zagrebačke gradske četvrti dužne su nakon usvajanja gradskog rebalansa, održati svoje sjednice kako bi rebalansiranjem svojih stavki uskladili ih s gradskim proračunom. Tako je nakon održane prošlotjedne posljednje sjednice Skupštine Grada Zagreba sinoć održana i posljednja sjednica sesvetskog Vijeća. 


U rebalansiranom financijskom planu za ovu (2017.) godinu Gradska četvrt Sesvete uprihodila je od gradskog proračuna ukupno 114,65 milijuna kuna, od čega 109,35 milijuna ide na redovnu djelatnost, 5,31 milijun za financiranje rashoda za nabavu nefinancijske imovine. 


Uz mnoga sredstva za poticanje rada naše zajednice u društvenim djelatnostima, najveća stavka su komunalne akcije kojih je u ovoj godini bilo na pretek. 


Tako je prema rebalansiranom planu komunalnih akcija umjesto prvotno planiranih 43,23 milijuna kuna, iznos u konačnici povećan na 47 milijuna kuna.


Najviše je izdvojeno na javnoprometne površine – gotovo 21 milijun kuna, 7 milijuna kuna uloženo je u društvene domove odnosno prostore mjesne samouprave,  3,7 milijuna kuna u dječja igrališta i javne zelene površine, više od 5 milijuna kuna u druge objekte i javne površine, malo više od milijun kuna u vodoopskrbu, a još gotovo 9 milijuna kuna bila su neraspoređena interventna sredstva.


Za održavanje komunalne infrastrukture izvođača Zagrebačkog holdinga izdvojeno je ukupno 26,2 milijuna kuna od čega 13,16 mil. Kn za Zrinjevcu za održavanje javnih površina, 7,22 mil kn Zagrebačke ceste za održavanje nerazvrstanih cesta (zimska služba, i sl), 3,8 mil. kn  raspoređeno je Čistoći za čišćenje javnih površina, a 2 milijuna kuna Vodoopskrbi i odvodnji za odvodnju atmosferskih voda (čišćenje slivnika i sl).  


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.2.2024. 10:47:47

Create Account