Promjena u NK Sesvete, na trenerskoj klupi Babića zamijenio Karačić

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.9.2021. 10:58:38
Promjena u NK Sesvete, na trenerskoj klupi Babića zamijenio Karačić

Foto: Sesvete danas/Borko Samec i Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL: Dino Babić (lijevo) i Branko Karačić

Uprava NK Sesvete smijenila je trenera Dinu Babića i na njegovo mjesto dovela Branka Karačića.



Čini se da su nove, veće, a za sada neostvarene ambicije dovele do smjene na trenerskoj klupi NK Sesvete. Umjesto Dine Babića koji je Sesvete uspješno vodio 3 godine, klupu je preuzeo iskusni trener Branko Karačić.


"Dino Babić trener je u klubu više od 15 godina od toga 3 godine trener seniora. Dino je "vojnik " kluba i kao takav ostaje u svome klubu na upražnjenoj funkciji sportskog direktora da na taj način pomogne u ostvarenju zacrtanog cilja plasmana u 1. HNL-a", rekao nam je predsjednik kluba Pero Karatović dodavši kako je nakon 11 sezona u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi  uprava kluba  zajedno sa novim partnerima i ulagačima donijela odluku da se konačno "napadne " prvo mjesto tj. plasman u prvu ligu.


"Doveli smo pojačanja i smatram da nikada nismo imali kvalitetniju, iskusniju i skuplju ekipu i normalno je da se očekuje igra i rezultati koji su nažalost izostali. Imperativ prvog mjesta i stalno prisutna napetost učinili su svoje. Shodno zacrtanom cilju nešto se moralo promijeniti ili desetak igraća ili trenera. Vrijeme i rezultati će pokazati jesmo li pogriješili" zaključuje Karatović. 


Babić je na klupi Sesveta od sezone 2018/2019 te je vodio momčad u 93 utakmice. U tom razdoblju doveo je momčad i do 3 finala kupa ZNS-a te  osvojio Kup ZNS-a  dvije godine zaredom, a klub se nakon tri kola nove natjecateljske sezone nalazi na 10. mjestu poretka.



Novi trener Branko Karačić do sad je vodio Marsoniju, Osijek, Slaven Belupo, Cibaliju, Slavonac, Šibenik, Široki Brijeg, Zrinjski, Vitez i Varaždin. Zadatak mu je pokušati plasirati se u prvu ligu. 


Za sada još jedino nema odgovora na pitanje koje se u Sesvetama jako dugo postavlja i niz godina je već aktualno: Ukoliko Karačić uspije ostvariti zadani cilj, gdje će sesvetski klub igrati, obzirom da niti Radnikov, niti bivši Croatijin stadion nemaju dozvolu za natjecanje u najvišem hrvatskom nogometnom rangu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 13:27:17

Create Account