Adrian je nova Orionova zvijezda

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.3.2018. 22:24:56
Adrian je nova Orionova zvijezda

Foto: TK Orion

U zadnje vrijeme sesvetski taekwondoo oduševljava, prvenstveno mlađom generacijom. Dok je Ivana Arelić najbolja u svojoj kategoriji u juniorskoj konkurenciji, Orionovci se hvale i najboljim u svojoj kategoriji do 53kg u kadetskoj konkurenciji. Adrijan Jandroković prati stope starije kolegice Ivane Arelić, te je s prva dva bodovna turnira uvjerljivo odnio zlatne medalje i učvrstio vodeću poziciju na nacionalnoj rang listi, piše trenerica kluba Jelena Žeravica.


U subotu je u sportskoj dvorani “Dubrava” održan Feniks Budo sport Kup na kojem je nastupilo 10 naših boraca. Natjecanje je bilo ujedno jedno od bodovnih turnira za nacionalnu kadetsku rang listu. Osvojili smo četiri medalje, dvije u uzrastu mlađih kadeta i dvije u uzrastu starijih kadeta. Mlađe kadetkinje osvojile su dvije medalje: Stela Spajić (-30kg) i ovoga puta zlatna, dok je Leonila Bošnjak (-33kg) brončana.


Među našim starijim kadetima, Adrijan Jandroković (-53kg) nakon 3 uvjerljive pobjede i ovoga puta na bodovnom turniru osvaja zlatnu medalju te učvršćuje svoju poziciju na rang listi. Svoje prve bodove zaradio je i Maks Kranjčec (-33kg) kojemu je ovo drugi nastup u starijim kadetima. Dora Crnac (-37) zaustavljena je u prvom kolu od iskusnije protivnice, kao i Grga Dugac (-49) koji svakim novim turnirom pokazuje sve zrelije borbe, a također je odradio tek treći turnir u starijim kadetima.


Bez medalje u mlađim kadetima  su ostali: Nika Jandroković (-33kg) kojoj je trebalo čak 3 pobjede kako bi osvojila medalju (a 5 sveukupno)- nakon dvije pobjede, poražene je samo jednim bodom razlike te odlazi bez medalje, Tin Rezo koji već u prvom kolu nastupa protiv domaćina, poznatog protivnika i nažalost je i ovoga puta zaustavljen bez obzira na odličnu borbu koju je prikazao, Sven Jurenec (-27kg) i Filip Matić (-36kg) zaustavljeni su u prvim kolima, a valja napomenuti da dečki tek skupljaju iskustvo i da njihove pobjede tek dolaze.


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.3.2024. 16:16:55

Create Account