Damir Obad pobjednik brzopoteznog šahovskog turnira

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.3.2018. 16:30:10
Damir Obad pobjednik brzopoteznog šahovskog turnira

Foto: Damir Obad/Sesvete danas arhiva/ostale fotografije - Marijan Dolčić

Damir Obad profesor povijesti i zemljopisa u OŠ Vugrovec - Kašina pobjednik je u subotu odigranog brzopoteznog šahovskog turnira  Šk Vrustun 1252.Vurnovec, piše predsjednik kluba Marijan Dolčić.


Obad je pobijedio  sa 6/7 .  Već u 3 kolu derbi Damir Obad i Milan Škorić i pobjeda Damira pa je izgledalo da je sve odlučeno i da se pobjednik nazire. No tako nije mislio sve bolji Miroslav Kezerić koji pobjeđuje Damira Obada a kad je u 5 kolu pobijedio i Milana Škorića izgledalo je da imamo na vidiku novog pobjednika. Budući da je dobio najjaće Miro se malo  opustio i u 6. kolu gubi od Tomislava Šabića gosta turnira, a koji tako dolazi u priliku da u izravnom okršaju s Damirom Obadom odlučuje o pobjedniku  turnira. 


No Obad je  ipak bio najspremniji i najbolji, te dobio meč, a time i turnir. Bilo je tu još zanimljivih partija pa je David Orač dobio dobrog Tomislava Šabića , Velid Kazić Miroslava Kezerića a Ivan Balog Stjepana Novosela. 


Poredak je poslije odigranih 7 kola slijedeći: 1 Damir Obad , 2.Milan Škorić , 3.Kazić Velid , 4.Miroslav Kezerić , 5.Šabić Tomislav , 6.Jelić Boro , 7.Cirimotić Josip , 8. Orač David , 9.Bogojević Ranko , 10. Balog Ivan , 11.Orač Leo , 12.Novosel Stjepan i 13.  Rezo Borna.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:01:59

Create Account