David Orač srebrni na 2. bljesak open 2018. za kadete u Garešnici

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.8.2018. 10:01:00
David Orač srebrni na 2. bljesak open 2018. za kadete u Garešnici

Foto: Marijan Dolčić

David Orač iz ŠK VRUSTUN 1252. Vurnovec bez poraza srebrni u GAREŠNICI sa 7/9 bodova, javlja predsjednik kluba Marijan Dolčić.



Isto koliko i David osvojila je pobjednica turnira Dora Arnold iz Jelse, treći je Jan Arnold, a 4. Leo Orač koji zbog slabijeg Bucholza ostao bez medalje.


O pobjedniku se odlučivalo u posljednjem 9 kolu na 1 stolu u meču Dore i Davida koji je na kraju završio remijem dakle bez pobjednika ali ukupnu pobjedu ostvarila je Dora zbog boljeg drugog Bucholza. Leo Orač je u zadnjem kolu dobio Filipa Martića iz Križevaca te osvojio također 7/9 bodova i 4. mjesto, ali nažalost ostao bez medalje koju je svakako svojim dobrim igrama zaslužio. No medalja ima samo tri. 


Leo je ovaj turnir odigrao odlično i tako, što posebno raduje, nastavlja dobrim igrama ove godine. Izgubio je samo od Dore, a 

remizirao s Davidom i Janom. Tu svakako valja spomenuti i remi između dvojice Orača, jer bi u slučaju pobjede jednog od njih taj bio i  pobjednik turnira, no poznajući ih igraju bratski, ali puštanja nema, pa i po cijenu boljeg plasmana ikoga od njih.


Na turniru su također nastupili Matej i Petar Dijanić. Matej s 5 bodova osvaja vrlo dobro 20. mjesto dok je Petar s tek 3 boda na 42 mjestu. U svakom slučaju lijepi uspjeh naših kadeta, te zahvala organizatoru Šahovskoj udruzi “Bljesak“ Garešnica na vrlo lijepom trodnevnom druženju.


Create Account