Druga ekipa kadeta ŠK Vrustun 1252 pobijedila u Križevcima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.4.2019. 10:00:58
Druga ekipa kadeta ŠK Vrustun 1252 pobijedila u Križevcima

Foto: ŠK Vrustun

U moru šahovskih događanja ovog vikenda i jače koncentracije na prvu ekipu neopravdano ispod radara prošli su uspjesi  druge ekipe ŠK Vrustun, piše kapetan kluba 1252 Damir Obad. 



Druga ekipa je u prvom krugu 2. C kadetske lige bila naletjela na prva dva nositelja gdje su doživjeli teške poraze, te u trećem kolu bili slobodni. 


Subota 30.3. bio je dan za iskupljenje na drugom krugu u tri nova kola u Križevcima. Naše nade su bile doslovce nemilosrdne u prva dva kola i ostvarili su dvije maksimalne pobjede 4-0 protiv Rugvice i Lekenika. U trećem kolu čekali su ih momci iz Garešnice koji slove za treću najjaču ekipu lige. Nekako smo očekivali da Garešnici možemo parirati na nižim pločama, a malo smo se plašili rezultata na prvoj. Na kraju su nam  druga i treća ploča, Matej i Len remizirali, ali Petar na četvrtoj gubi. Na prvoj je Rančilović iz Garešnice bolji, no radi previd, a Borna to spreman dočekuje i realizira prednost za nerješen rezultat u meču.


Treći, zadnji krug lige igra se sljedeće nedjelje u Đurđevcu. Naši dečki ako dobro odigraju imaju određene šanse da uhvate treće mjesto i pehar.


U Križevcima su naši kadeti susreli popularnog youtubera koji se bavi šahom Antonia Radića alias Agadmatora  koji je ujedno i prijatelj Šk Vrustun te su s njim popričali o šahu i uhvatili fotografiju. Vidimo i da je pauza između kola bila ispunjena druženjem članova ekipe u prekrasnom proljetnom okruženju.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.4.2024. 11:42:59

Create Account