Gabrijel Jereb putuje na Europsko kadetsko prvenstvo

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.11.2018. 13:55:13
Gabrijel Jereb putuje na Europsko  kadetsko prvenstvo

Foto: Privatni album obitelji Jereb

Mladi Sesvećan Gabrijel Jereb izborio je svoje mjesto u kadetskoj reprezentaciji Hrvatske i putuje na Europsko kadetsko prvenstvo u taekwondou koje će biti održano od 29. 11. - 2. 12. ove godine.



Četrnaestogodišnji Gabrijel učenik je OŠ Sesvete i već niz godina, od prvog razreda bavi se taekwondoom. Roditelji su ga upisali u TK Orion kad je Gabrijel krenuo u prvi razred. Htjeli su mu tada dati nekakvu obvezu i odgovornost što bi mu  moglo samo dobro koristiti u životu. 


U Orionu je trenirao dvije godine, a onda je kao dečkić malo posustao, jer je želio, vjerojatno i pod utjecajem svojih prijatelja – vršnjaka, zaigrati nogomet. I zaigrao je u NK Radniku, no, ubrzo je ozlijedio koljeno kad mu je puknula patela, te je iz sporta izbivao dvije godine. 


Na poticaj roditelja vraća se u Orion gdje marljivo trenira. Međutim, zbog nemogućnosti usklađenja treninga i školskih obveza, morao je otići iz kluba. „Otac mu je terenski radnik i kroz tjedan je rijetko kad doma. Treninzi su uglavnom u večernjim satima pa je znao s 11 – 12 godina sam doći doma oko 23 sata, što nismo mogli dozvoliti. Stoga smo ga na njegovu želju prebacili u drugi klub u TK Dubrava gdje je mogao uskladiti školske i klupske obveze”, kazuje njegova majka Mediha. U TK Dubrava trenira ga Ivan Mažar s kojim je napredovao sve do reprezentacije. 

Evo nekih Gabrijelovih uspjeha u ovoj godini: 

Feniks budosport kup - 2.mjesto

Plemeniti taekwondo turnir Zaprešić – 2. mjesto

Kadetsko prvenstvo Hrvatske – 2. mjesto

13. Kondor open - 1.mjesto

4. Casper open -1. mjesto


Kriterijski turniri za kadetsku reprezentaciju Hrvatske bili su natjecanja Dalmacija kup gdje je ostao bez plasmana, ali na druga dva turnira (13. Kondor open i 4.Casper open) osvojio je zlatne medalje i tako izborio nastup na europskom prvenstvu u Španjolskoj koje će biti održano od 29. 11. do 2. 12. ove godine u gradu Marina d'Or .


Pred Gabrijelom je još mnogo izazova, rada, truda, ali čvrsto vjerujemo i budućeg uspjeha. Majka mu se potiho žali da u školi baš i nemaju previše razumijevanja oko usklađenja škole i sporta i, kako kaže, ako želimo bolje naraštaje naših sportaša svakako bi bilo dobro veća suradnja škole i spota općenito. U svakom slučaju Gabrijelu Jerebu držimo palce i navijamo za što bolji rezultat na europskom prvenstvu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.2.2024. 17:21:39

Create Account