Ivan Huklek izborio nastup na Olimpijskim igrama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.5.2021. 10:46:28
Ivan Huklek izborio nastup na Olimpijskim igrama

Foto: HK Sesvete

Sesvetski hrvač Ivan Huklek nastupio je na svjetskom kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre koji se održava ovog vikenda u bugarskoj Sofiji gdje je izborio sudjelovanje na Olimpijskim igrama.




Na putu do norme u kategoriji do 87 kg, u prvoj kvalifikacijskoj borbi pobijedio je predstavnika Poljske – Kulynycza, u osmini finala pobjeđuje Talijana Minguzzia tehničkim tušem 14:5, u četvrtfinalu pobjeđuje predstavnika Češke Novaka rezultatom 9:0 u manje od tri minute, da bi u polufinalu pobijedio predstavnika Švedske Berga rezultatom 4:1. Time je ušao u finale i osigurao nastup na Olimpijskim igrama.


Uz Ivana, na turniru je nastupio i Ivan Lizatović u kategoriji do 60 kg, no nije uspio doći do plasmana. Ranije ove godine na europskom kvalifikacijskom turniru normu je već osigurao Božo Starčević. Hrvatsko hrvanje imat će dva predstavnika na Olimpijskim igrama u Tokiju.


Reprezentaciju su vodili treneri Nikola Starčević, Anton Đok i Igor Petrenka, a za zdravlje se brinuo fizioterapeut Luka Sabljić.

Izvor: HK Sesvete


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.6.2023. 8:51:54

Create Account