Kadeti ŠK Vrustun 1252 Vurnovec svojili 5. mjesto u 1. ligi centar.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.4.2019. 14:20:54
Kadeti ŠK Vrustun 1252 Vurnovec svojili 5. mjesto u 1. ligi centar.

Foto: Marijan Dolčić

Završnica 9- kola 1. kadetske lige centar odigrana je proteklog vikenda u Vurnovcu.



Znao se već osvajač lige, znalo se tko ispada, no bilo je pitanje tko će zauzeti drugo mjesto koje vodi u finale, te kako će se rasporediti oni koji ispadaju. Raspored lige odlučio je da se u posljednjem kolu sastanu Vrustun i ŠK Sljeme Agroproteinka na kraju do sada neporaženi i konačni pobjednik lige, pa će to ujedno biti i Sesvetski derbi. Naravno uz sve to se igralo i za prestiž, otkud pravo remizirati bez igre kad to nisu činili ni najbolji hrvatski igrači na nedavno završenom prvenstvu u Bjelovaru. Ipak bio je ovo prekrasan šahovski dan u oblačnom Vurnovcu. 



Kadeti Šk Vrustun 1252 zaigrali su protiv dosad nepobijeđenih kadeta i prvaka Šk Sljeme-Agroproteinka. U meč smo ušli s određenom dozom respekta, ali nipošto s mišlju da ćemo se predati, dapače idemo tu pokazati jesmo li ili nismo za 1 ligu. 


Nažalost na prvoj Dilan zapada u probleme već u otvaranju, Kristijan Šagovac daje topa i pješaka za dvije figure no ubrzo osvaja praktički forsirano još dva pješaka. Kako je pozicija teška za Kikija, tako je i za našeg Dilana koji radi ogroman previd i gubi partiju. Na drugoj kod David na ploči je po sedam pješaka na obje strane i sve teške figure. David ima aktivnost i paralizirao je Šimuna Dumančića, no ne vidi se kako on može pojačati poziciju bez da odveže Šimuna. Sve ide prema remiju. 


Na trećoj je naš Žankarlo odigrao ponajbolju partiju dosad i stekao prednost od skakača i nekoliko pješaka s crnim figurama protiv Lukasa Cajnera. Vraća veći dio materijala Lukasu, ali prelazi u jednostavno dobivenu završnicu gdje se sjajno snalazi. Žankarlo je popravio rezultat svog brata i sad je 1-1 s očiglednim remijem na drugoj. Partija puna preokreta odvijala se na  četvrtoj ploči. Tamo je Patrik Marković u otvaranju došao do prednosti od dva pješaka,no i potrošio je većinu vremena. Leo je to igrao zrelo i maksimalno pažljivo te nas doveo do drugog boda. David i Šimun na drugoj što god odigrali sve više ulaze u remi i tako Šk Vrustun dolazi do važne pobjede u derbiju gradske četvrti Sesvete.


Dodajmo da je Leo Orač na 4. ploči ostvario 8 bodova iz 8 partija i najuspješniji je igrač lige. Ukupno u ligama Centar je nastupilo 66 kadetskih ekipa, mi smo 5. i možemo stvarno biti ponosni. I druga ekipa s mlađim  igračima je u top 20, pa možemo mirno spavati. Ukupno u svim kadetskim ligama diljem Hrvatske su ove godine nastupile 124 kadetske ekipe. Dakle na finale idu redom sve kadeti iz velikih gradova, a naš mali Vurnovec je tik do njih, kako onda  ne reći dečkima, Dilanu Krnjaku, Davidu Oraču, Žankarlu Krnjaku, Leu Oraču, ali i Emanuelu Palikući i Andriji Mađeru, bravo, vi ste ponos ŠK Vrustun 1252 Vugrovec. 


Tekst: Marijan Dolčić


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:01:59

Create Account