Martina Andrašek posrebrila hrvatsko plivačko prvenstvo

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.12.2018. 15:26:45
Martina Andrašek  posrebrila hrvatsko plivačko prvenstvo

Foto: Tihomir Andrašek

Naša Martina osvojila je  proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u plivanju u Rijeci tri srebra, i broncu dvije medalje samostalne i dvije u štafetama.



Sesvetska plivačka heroina Martina Andrašek i nadalje drži hrvatski plivački vrh. Doduše, kako kaže njen otac Tihomir, od kako je jesenas primljena na Boise state university Idaho za što je učila po čitave dane, te su malo patili i treninzi, nije se na ovom prvenstvu baš moglo očekivati ono što bi Martina mogla pružiti da je kao do sad bila 100% utrenirana, no i ovako pokazuje svu raskoš svog talenta, jer, sportaši to dobro znadu, ako nisi doista 100% utreniran, nikakvim se dobrim rezultatima ne može niti nadati. 


Unatoč toga naša je Martina uzela tri srebra i broncu i to kako!


Već u prvoj utrci u kojoj je plivala štafetu za svoj klub PK Dubrava, bila je najbrža članica ekipe te je svoju dionicu utrke 4x50 slobodno kao druga izmjena isplivala za 26,25 sekundi što je ukupno bio drugi rezultat, a sa svojim kolegicama iz ekipe uzela je Brončanu medalju. Prvo mjesto osvojio je Zagrebački PK, a drugo Primorje CO.


Nešto kasnije plivala je 50 m leđno, te isplivala svoj najbolji rezultat 29,21 sec, te osvojila srebro. Zlatna je bila Lucija Šulenta iz Medveščaka. 



Drugog dana finala, u subotu, 22. prosinca, Martina je plivala 100 m. leđno, te ponovo osvojila srebrnu medalju s 1:01.90,  68 stotinki iza zlatne Lucije Šulente. 


I konačno četvrtu medalju osvojila je u štafeti 4x 100 slobodno. Martina je plivala posljednju izmjenu,bila je ponovo uvjerljivo najbolja u svojoj ekipi, i s 56.89 ostvarila ukupno drugi rezultat, te s ekipom srebrnu medalju. Zlato je osvojila Mladost. 


Velike čestitke Martini na ove četiri medalje, a od kolovoza kad seli u Ameriku postaje članom univerziteta u saveznoj državi Idaho. Amerikanci puno ulažu u plivanje, imaju jedan od najboljih svjetskih plivačkih programa, Matina će svakako tamo trenirati po posebnom režimu gdje će plivati za svoj univerzitet, ali, ukoliko će rezultati biti dovoljno dobri, plivat će i za Hrvatsku plivačku reprezentaciju gdje se od nje nadamo još puno dobrih rezultata.  



Vezane vijesti
Ažurirano: 1.8.2022. 9:55:32

Create Account