Mladi Sesvećani pokorili Zagreb

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.3.2018. 20:31:07
Mladi Sesvećani pokorili Zagreb

Foto: Marijan Dolčić

Na pojedinačnom prvenstvu Zagreba za kadete do 13 godina, sesvetski mladi šahisti uvjerljivo su nadigrali sve ostale protivnike. Pobjednik je Leon Putar, drugo mjesto osvojio je Šimun Dumančić, oba iz kluba Sljeme Agroproteinka, teći David Orač iz Vrustuna, a četvrti Lukas Cajner isto iz kluba Sljeme Agroproteinka. O Davidovom uspjehu piše predsjednik ŠK Vrustun Marijan Dolčić.


DAVID ORAČ BRONČANI NA PRVENSTVU ZAGREBA DO 13 GOD


David Orač ponavlja dobre igre na prvenstvu Zagreba u pojedinačnom šahu do 13 godina i ponovno osvaja 3 mjesto, premda je bila prilika i za nešto više. David sa 6 pobjeda, 2 remija i jednim porazom osvaja 7 bodova i brončanu medalju.


Prvenstvo se igralo u Domu sportova od 04.03. - 18.03.2018 u 3 puta po 3 kola. David prvi dan dobiva 2 partije, a s izravnim konkurentom i prvim nositeljem Šimunom Dumančićem igra remi. Drugi dan ispušta pobjedu i to nekoliko puta protiv Davida Rukavine te na kraju remizira, a onda meč odluke sa Leonom Putrom gdje je bila prilika i za pobjedu no David griješi i gubi. 

Loš dan i samo 1,5 bod iz 3 partije čime je bila ugrožena i medalja. I onda nakon sjajne subote još bolja nedelja i tri pobjede od kojih s Lukasom Cajnerom izravnim suparnikom za 3. mjesto igra dugu iscrpljujuću partiju koju na kraju dobiva i zasluženo osvaja 3 mjesto. 2 mjesto osvaja Šimun Dumančić, a 1 uz samo jedan remi trenutno najbolji Leon Putar. 


Medalje i pehare uručio je GM Robert Zelčić


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:01:59

Create Account